• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

    Πρωτοποριακή μέθοδος δίνει ελπίδα σε καρκινοπαθείς



    Ελπίδα σε καρκινοπαθείς δίνει μια πρωτοποριακή μέθοδος θεραπείας για τον καρκίνο του ήπατος, που ονομάζεται Foxfire και την οποία εφαρμόζει το ερευνητικό κέντρο για την αντιμετώπιση του καρκίνου “Bobby Moore Fund”, στη Μεγάλη Βρετανία.

    Μάλιστα, ένας 72χρονος ο Brian Brooks κατάφερε να αποθεραπευτεί μέσα σε δύο μόλις ημέρες, αφού υποβλήθηκε σε αυτή τη θεραπεία και ενώ του είχε διαγνωσθεί καρκίνος με μετάσταση τόσο στο παχύ έντερο όσο και στο συκώτι του. Οι γιατροί του έδιναν μόλις 12 μήνες ζωής.
    Η θεραπεία βασίζεται στην απευθείας χορήγηση υψηλών δόσεων ακτινοβολίας σε όγκους που εντοπίζονται σε όργανα όπως το ήπαρ, με τη βοήθεια μικροσκοπικών ραδιενεργών μικροσφαιρίδιων, που εγχέονται στο αίμα. Τα ραδιενεργά μικροσφαιρίδια στην ουσία “παγιδεύονται” μέσα στον καρκινικό όγκο και η ακτινοβολία τους σκοτώνει τα κύτταρά του όγκου, προκαλώντας ελάχιστες βλάβες στους υγιείς ιστούς.
    Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει πολλούς ασθενείς. Το κέντρο “The Bobby Moore Fund” ιδρύθηκε από τη Stephanie Moore το 1993 στη μνήμη του συζύγου της Bobby και αρχηγού της Εθνικής Ομάδας της Αγγλίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του εντέρου σε ηλικία 51 ετών.


    24h.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ