• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

    Το ψέμα έχει κοντά πόδια



    Συντονιστείτε στο zougla radio και δείτε όλες τις εξελίξεις

    Ήταν ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες που διασφάλιζαν επί δεκαετίες την «ομερτά», τον κώδικα σιωπής που κάλυπτε την υπόθεση «Τράπεζα της Ανατολής».

    Πολλοί πρωταγωνιστές απεβίωσαν, πολλοί κάτοχοι μετοχών έφυγαν από τη ζωή, οι πολιτικοί που προσυπέγραψαν τα έγγραφα περί συγχωνεύσεως αποδήμησαν εις Κύριον, αλλά εν τέλει κάτι έμεινε. Τα χαρτιά.

    Πολλά χρόνια αργότερα, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, οι περισσότεροι, η συντριπτική πλειοψηφία, έχουν ξεχάσει την «Τράπεζα της Ανατολής».

    Πολλοί, αλλά όχι όλοι. Ορισμένοι έχουν καλά φυλαγμένες τις μετοχές σε χαρτοφυλάκια και θυρίδες. Κάποιοι από αυτούς καταβάλλουν και φύλακτρα. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν οι μετοχές αυτές, κατά τους ισχυρισμούς των τραπεζιτών, έχουν ακυρωθεί, η αξία τους έχει εκμηδενιστεί, οι μετοχές έχουν παραγραφεί; Πώς είναι δυνατόν να πληρώνει φύλακτρα για μετοχές μηδενικής αξίας; Εν πάση περιπτώσει, εκεί προς τις αρχές της Μεταπολίτευσης εμφανίζονται κύκλοι οι οποίοι κατέχουν μετοχές και γνωρίζουν την ιστορία τους. Παρατηρούνται επαφές τρίτου τύπου με πολιτικά πρόσωπα. Εμπλέκονται αντιπρόεδροι, πρόεδροι και υπουργοί, τραπεζίτες και παράγοντες. Εμπλέκονται και επιχειρηματίες.

    Η «zougla.gr» και το «zougla radio» επιφυλάσσουν μία μεγάλη έκπληξη σε όσους αποτόλμησαν να λοιδορήσουν και μετά να υποβαθμίσουν την υπόθεση της μετοχής «τέρας». Επειδή λοιπόν «το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια», η υπόθεση αρχίζει να προσλαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Όπως άνοιξαν τα σεντούκια του παππού, έτσι ανοίγουν και τα στόματα.

    Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, την Τετάρτη το μεσημέρι στις 13:00, θα απολαύσει ο τηλεακροατής μία σημαντική αποκάλυψη και θα την ευχαριστηθεί. Διότι θα ανακαλύψει πρόσωπα και πράγματα και θα συνδέσει καταστάσεις με πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου και, επιτέλους, θα αντιληφθεί το μέγεθος της υπόθεσης αυτής. Λίγη υπομονή ακόμη, διότι όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει πάντα πολύ κοντά πόδια».



    zougla

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ