• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

    Πρωταθλητής Ευρώπης στο σκάκι ο Ευ.Ιωαννίδης

    Ο 10χρονος σκακιστής της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου, Ευγένιος Ιωαννίδης, τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία της ηλικίας του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με επτά βαθμούς σε εννιά αγώνες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός ξεκίνησε από την θέση Νο14 του πίνακα, αλλά στο τέλος προσπέρασε όλα τα μεγάλα ονόματα της ηλικίας του, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βουλγαρία.

    Ο ταλαντούχος σκακιστής μένει στη Θεσσαλονίκη και έχει προπονητή τον πρωταθλητή Ελλάδος, Γιάννη Παπαϊωάννου.Ο 10χρονος κατάφερε να νικήσει όλα τα μεγάλα ταλέντα στο σκάκι από χώρες με μεγάλη παράδοση, όπως η Ρωσίας, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία.

    Τον 10χρονο συνεχάρη ο κ. Πάνος Μπιτσαξής.

    Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού έστειλε στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την παρακάτω επιστολή:

    «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο 10χρονο σκακιστή Ευγένιο Ιωαννίδη, από τη Θεσσαλονίκη, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο φετινό νεανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας παίδων μέχρι 10 ετών. Η επιτυχία του ανάμεσα σε 118 σκακιστές από 37 χώρες, αποδεικνύει ότι, ο ζήλος, η πειθαρχία, η προσήλωση ενός αθλητή, ακόμη και σε τόσο μικρή ηλικία, οδηγεί στην κατάκτηση υψηλών στόχων».

    Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής προσκάλεσε τον Ιωαννίδη στο γραφείο του, για να τον συγχαρεί προσωπικά και να παίξει μαζί του μία παρτίδα σκάκι.



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ