Η εκπομπή που μπορείτε να δείτε παρακάτω είναι ένα ρεπορτάζ του κυρίου Κωνσταντίνου Χαρδαβέλλα στην βραδινή εκπομπή του ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Διατυπώνονται οι απόψεις με αποσπάσματα ρεπορτάζ των:
ΣΠΗΛΙΟΣ ΚΡΙΚΕΤΟΣ (Γ.Γ. Ένωσης Αστυν. Υπαλλήλων Αττικής)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ (Αστυνομικός ε.α. – Πρ. Συλλόγου «ΑΓ’ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»)
ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ (Αναπλ. Καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου)
ΠΑΡΗΣ ΚΑΣΚΑΣ (Μηχανικός Ασφαλείας Πληροφορικής)
ADAM LOURIE (Διευθ. «Aperture Lobs» - Χάκερ Βρετανικής ηλεκτρονικής ταυτότητας)
Π. ΔΑΝΙΗΛ (Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος, Υμηττού)
Και αναλύουν εκτενέστερα οι προσκεκλημένοι της εκπομπής:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (βουλευτής Ν.Δ.)
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.)
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ (Ηθοποιός – Δικηγόρος)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΙΝΚΑ)
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ (Αστυνομικός που αποτάχθηκε επειδή δε παρέλαβε τη νέα αστυνομική ταυτότητα των σωμάτων ασφαλείας)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (Δικηγόρος του κυρίου Δ. Ανδρεάκου)
Το πρώτο είναι η ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων που θα εμπεριέχονται στις ηλεκτρονικές κάρτες (κάρτα του πολίτη – φοροκάρτα κλπ), είναι πλέον αμφισβητήσιμη εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να κλαπούν και να χρησιμοποιηθούν εις βάρος μας, από τον οποιοδήποτε επιτήδειο Χάκερ, αλλά και πιθανότατα από υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών οι οποίοι θα έχουν κάθε νόμιμη πρόσβαση σε αυτά. Στην λεγόμενη κάρτα του πολίτη θα εμπεριέχονται πολλά και ευαίσθητα μοναδικά προσωπικά μας στοιχεία, όπως βιομετρικά δεδομένα, δακτυλικά αποτυπώματα κλπ. Η απώλεια τους και η κατοχή τους από ορισμένους που θα έχουν συμφέροντα θα μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η τεχνολογική εξέλιξη προχωράει ραγδαία.
Και το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει την προετοιμασία και την ολοκλήρωση της κάρτας του πολίτη σε ιδιωτική εταιρεία. Έτσι δε θα μας εγγυάται κανείς ότι αυτά τα δεδομένα που θα εμπεριέχονται δε θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και πιθανότατα και εκβιασμού του κάθε πολίτη.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
ΠΗΓΗ: http://eleftheroiellines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.