• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

    Ισοπαλία για Ξάνθη και ΑΕΚ - Τυχερός ο Ολυμπιακός νίκησε τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ - Σπουδαία νίκη της Βέροιας στην Κομοτηνή

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στα Πηγάδια μεταξύ της Ξάνθης και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.


    Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν δυνατό, με πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά χωρίς φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

    Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην καλά σχεδιασμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Από την πλευρά της η Ξάνθη είχε την προσοχή της στην άμυνα και προσπαθούσε ν' απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις.

    Στο β' μέρος, η ΑΕΚ είχε και πάλι την υπεροχή, πίεσε την άμυνα του Τσενάμο, αλλά πολύ δύσκολα έφθανε σε απόσταση βολής, καθώς οι γηπεδούχοι καλά οργανωμένοι απομάκρυναν τους κινδύνους. 

    Στο 60'  μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα από αριστερά, ο Αραβίδης δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει την προβολή, ενώ η μπάλα πέρασε μπροστά και από τον Βάργκας που ακολουθούσε, στη σημαντικότερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

    Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε μοτίβο. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, αλλά ήταν φλύαρη και χωρίς ουσιαστικές εμπνεύσεις στις επιθετικές ενέργειες της και η Ξάνθη κατάφερε τελικά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

    Ο διαιτητής Κύζας (Δράμας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Καπετάνο, Βασιλακάκη, Μπέρτο, - Τζανετόπουλο, Γκάλο, Βάργκας, Αραβίδη.

    ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Χερέα (55' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (46' Παπαστεριανός).

    ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Σοϊλέδης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπαρμπόσα (79' Ανάκογλου), Βάργκας (69' Κρισάντους), Πλατέλλας, Αραβίδης (87' Μπουονανότε).


    Ο Ολυμπιακός έχοντας την τύχη με το μέρος του επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ουδέτερο ΟΑΚΑ σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι, χωρίς ρυθμό και σωστή ανάπτυξη, ταλαιπωρήθηκαν από έναν μαχητικό Λεβαδειακό, ο οποίος δέχτηκε τα δύο γκολ στο τέλος, σε σημείο που οι παίκτες του μπορεί να είχαν πιστέψει πως θα έφευγαν με το βαθμό. 

    Ουσιαστικά, ο Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται απειλητικός και να πιέζει στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Στο 81' σε εξαιρετικό σουτ του Ντοσεβί, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, κάτι που έγινε και στο 85' όταν ο Τσόρι Ντομίνγκες επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά. 

    Στο 89' ο Μιλιβόγιεβιτς και ενώ ήταν εκτός περιοχής έβαλε κόντρα στην προσπάθεια παίκτη του Λεβαδειακού να διώξει τη μπάλα,η οποία πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. 

    Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φορτούνης σούταρε η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ουόν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα ξεγελώντας τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, Τσιντώτα.    

    Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος (Ηλείας), έδειξε κίτρινη κάρτα στους Στάθη,Μάντζιο, Μιλιάζες,  Ρομέου - Ντα Κόστα.


    Λεβαδειακός (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Ουόν, Τριποτσέρης, Στάθης, Νικολάου, Ρομέου, Γιακουμάκης (88' Ναβάρο), Μαχαίρας (46' Μουλόπουλος), Μίνγκας (67' Μάρκοβιτς), Μάντζιος.

    Ολυμπιακός (Σίλβα) : Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (57' Σεμπά), Φορτούνης, Πάρντο (57' Ντομίνγκεζ), Ντουρμάζ (71' Ντοσεβί), Χάρα.


    Ένταση στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα

    Ένταση υπήρξε στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων. Συγκεκριμένα οπαδοί του Ολυμπιακού κατα την είσοδό τους στο γήπεδο ήρθαν σε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς έκαναν χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο.


    Η Βέροια πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα του Πανθρακικού με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Ο Πανθρακικός έψαχνε την πρώτη νίκη μέσα στην έδρα του, καθώς την 1η αγωνιστική είχε χάσει από τον Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο σκορ, 2-0, αλλά δεν κατάφερε. Η Βέροια με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ Αμπντούν (15' και 69' με πέναλτι) πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

    Στην πρώτη της καλή ευκαιρία η Βέροια κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 15' ο Ναζλίδης έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Αμπντούν που κινήθηκε από τα αριστερά και στην πλάτη του Παπαγεωργίου και με πλασέ κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη άνοιξε το σκορ.

    Στο 26' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Ναζλίδη. Ο Μαγέφσκι με ωραία πάσα βρήκε τον συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος ξεπέρασε με ωραία ντρίπλα τον αντίπαλό του, αλλά το σουτ με το αριστερό απέκρουσε με εξαιρετική προσπάθεια ο Αθανασιάδης.

    Η ομάδα της Κομοτηνής προσπάθησε ν' αντιδράσει και στο 29' Ο Χαβίτο βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Βέροιας από τα δεξιά, έπιασε με τη μία ένα φαλτσαριστό σουτ και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

    Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι και άρχισαν να πιέζουν την άμυνα της Βέροιας, αλλά ο Αμπντούν είχε και πάλι το λόγο. Στο 69' ο Μαγέφσκι γύρισε την μπάλα και αυτή βρήκε στο απλωμένο χέρι του Παπαγεωργίου.

    Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Αμπντούν δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και «έγραψε» το 0-2. Ο Πανθρακικός προσπάθησε στα τελευταία λεπτά ν' αντιδράσει, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

    Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ηλίας Σπάθας (Πειραιώς) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σέτι, Μάρτινς - Μαγέφσκι, Τσουμάνη, Εντζεγκέλε.

    Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83' Παπαχρήστου), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Τζάνης (46' Νικόλτσης), Χασομέρης (46' Ιγκόρ).


    Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Τσουμάνης, Εντζεγκέλε, Μαραγκός (73' Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμπντούν, Γιουσούφ (67' Τάτος), Μαγέφσκι (90' Ιμπραϊμ), Ναζλίδης.

    Από τα http://www.tanea.gr/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ