• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

    Πώς να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

    Ανάμεσα στα πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά του καλοκαιριού βρίσκονται τα κουνούπια. Ωστόσο, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς… επισκέπτες του καλοκαιριού.
    Μη δημιουργείτε ευνοϊκές προϋποθέσεις για να αφήσουν τα αβγά τους
    Τα περισσότερα κουνούπια μπορούν να πετάξουν για αρκετά μέτρα, συνεπώς ψάχνουν ένα ιδανικό μέρος για να προσγειωθούν και να αφήσουν τα αυγά τους, και το νερό είναι η πιο ελκυστική επιλογή. Φροντίστε λοιπόν να αδειάζετε το νερό γύρω από το σπίτι σας, π.χ. όπως το νερό που μένει στα πλαστικά προστατευτικά όταν ποτίζουμε τις γλάστρες. ‘Η ακόμα μην αφήνετε κουπάκια με νερό του κατοικιδίου σας σε εξωτερικούς χώρους. Προσέξτε επίσης και το νερό που μπορεί να συγκεντρωθεί από τις βροχοπτώσεις σε κάδους ή δοχεία απορριμάτων. Αν έχετε μεγάλο κήπο φροντίστε να μην υπάρχουν λακκούβες, που εξυπηρετούν τα κουνούπια να αφήνουν τα αβγά τους.
    Perierga.gr - Πώς να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
    Μην επιτρέπετε στα κουνούπια να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας
    Όπως κι εμείς, έτσι και τα κουνούπια ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, περνώντας τις ώρες τους κρυμμένα μέσα στη βλάστηση. Μειώστε, λοιπόν, τα καταφύγιά τους στην αυλή σας, περιορίζοντας τις γλάστρες και τα λουλούδια και κόβοντας συχνά το γρασίδι. Ο ψεκασμός μάλιστα γύρω από δέντρα και θάμνους που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας, είναι εξίσου χρήσιμος και αποδοτικός.
    Χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικά φυτά
    Αν θέλετε ο κήπος ή η αυλή σας να φαίνονται πλούσια χειμώνα καλοκαίρι, χωρίς όμως τα ενοχλητικά κουνούπια και άλλα παράσιτα, δεν έχετε παρά να φυτέψετε εντομοαπώθητικά φυτά. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη υπέροχων βοτάνων και λουλουδιών που έχουν εξαιρετική όψη, αλλά και ισχυρές απωθητικές ιδιότητες, ικανά να απομακρύνουν ακόμα και μύγες ή σκνίπες. Τέτοια φυτά είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, το λεμόνι, το θυμάρι, η μέντα, το δεντρολίβανο κ.α.
    Perierga.gr - Πώς να διώξετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
    Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες
    Τα κουνούπια είναι αδύναμα και δεν μπορούν να πετάξουν ενάντια σε ένα δυνατό ρεύμα αέρα. Ένας ανεμιστήρας, λοιπόν, εκτός από το να σας δροσίσει, μπορεί να απομακρύνει επιτυχώς και τα κουνούπια. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2003 του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε πως ένας ανεμιστήρας μπερδεύει την ικανότητα του κουνουπιού να πετάει.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ