• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

    Τουρκία: Αστυνομία και Στρατός μαζεύουν συνεχώς πτώματα από τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών

     Η Αστυνομία και ο Στρατός της Τουρκίας συνεχίζουν να μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους και πέριξ των στρατιωτικών μονάδων από τις επιθέσεις που συνεχίζουν να δέχονται από τους Κούρδους μαχητές ως απάντηση στους βομβαρδισμούς και στις επιχειρήσεις κατά του PKK στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
     
    Σήμερα τα ξημερώματα, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας, τρεις άνδρες της τουρκικής Αστυνομίας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία. 
     
    Οι δύο από τους αστυνομικούς σκοτώθηκαν από ενόπλους στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή του στη πόλη Σιλώπη, στη γειτονική επαρχία του Σιρνάκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
     
    Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές στους Κούρδους που έχουν ορκιστεί εκδίκηση για τους βομβαρδισμούς της Άγκυρας στο Ιράκ και στη Συρία που στόχο δεν έχουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους όπως διατείνεται, αλλά τους μαχητές του PKK.
     
    Οι Τούρκοι προκειμένου να πάρουν το… αίμα τους πίσω φέρονται να εκτέλεσαν τρεις νεαρούς Κούρδους που αμφισβητείται αν ενεπλάκησαν στα επεισόδια στην πόλη Σιλώπη. Κατά τις αρχές ήταν μέλη του νεολαιίστικου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.
     
    Προφανώς αυτό ήταν για να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, αλλά και να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις από τους Κούρδους, οι οποίοι και έσπευσαν μάλιστα να απαντήσουν πυροδοτώντας νάρκη που είχαν τοποθετήσει στην περιφέρεια Σιλβάν της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.
     
    Οι νάρκες είναι ο μεγάλος φόβος των Τούρκων καθώς οι Κούρδοι φέρονται να έχουν τοποθετήσει χιλιάδες σε κομβικά σημεία περιοχών της Τουρκίας, όπως οδικούς άξονες, κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και αστυνομικά φυλάκια, όπως και δημόσια κτίρια. 
     
    Οι επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές ασφαλείας της Άγκυρας για τη σύλληψη Κούρδων μαχητών μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, αφού κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, είτε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είτε σε επόμενο χρόνο οι Τούρκοι θρηνούν και άλλα θύματα.     
     
    Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η Τουρκία περιόρισε και σε πολλές περιπτώσεις ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την ημέρα της «Νίκης». Φοβήθηκαν χτυπήματα από τους Κούρδους με πολλούς νεκρούς. 
     
    Ενδεικτικό είναι πώς στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη Σιίρτ της ανατολικής Τουρκίας, ο δήμαρχος Τουντσέρ Μπακιρχάν,  κουρδικής καταγωγής που εκλέχθηκε με το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δεν παρέστη προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Τούρκου κυβερνήτη (Vali) Μουσταφά Τουτουλμάζ.
     
    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  στην εκδήλωση της «Νίκης» αντί του δημάρχου παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος, τον οποίο ρώτησε ο κυβερνήτης «γιατί δεν ήρθε ο δήμαρχος; Ετοιμάζει και αυτός αυτονομία;».
     
    Το δημοσίευμα σημειώνει τη δυσφορία του κυβερνητικού εκπροσώπου στην περιοχή και τονίζει ότι η «γιορτή της Νίκης» τιμήθηκε με την απουσία του δημάρχου, όπου στην πόλη έγινε παρέλαση τριών ταγμάτων καταδρομέων, ενώ προηγουμένως είχε γίνει κατάθεση στεφάνων στο κεντρικό μνημείο της πόλης.
     
    Η αλαζονεία της τουρκικής ηγεσίας υπό τον Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται πώς οδηγεί στα άκρα την κόντρα με τους Κούρδους και όσο το ρήγμα βαθαίνει τόσο θα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών και στρατιωτικών, όπως επίσης και θα προωθείται η σύσταση αυτόνομου κουρδικού κράτους. Κάτι που αποτελεί εφιάλτη για τον σουλτάνο Ερντογάν.  
     
    Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ