• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

    Ρωσικά αντίποινα για τις απελάσεις σε Τσίπρα-Κοτζιά & Καμμένο: Επισπεύδουν την παράδοση των S-400 στην Τουρκία!

    Επισπεύδει και άλλο την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, η Ρωσία ιδιαίτερα μετά την δραματικά αρνητική τροπή την οποία έχουν πάρει οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου σε φόρουμ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες «η Τουρκία αναμένει να λάβει τις πρώτες παρτίδες των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 πριν από το τέλος του επόμενου έτους», όπως ενημέρωσε σχετικά την Τουρκία η ρωσική πλευρά.
    «Οι πρώτες παραδόσεις του συστήματος S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του 2019», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.
    Ο Τσαβούσογλου τόνισε φυσικά ότι η αγορά των S-400 από τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να απομακρυνθεί από το ΝΑΤΟ.
    Στα μέσα Ιουνίου, στρατιωτική-διπλωματική πηγή αναφέρει στο TASS ότι τα ρωσικά αμυντικά εργοστάσια είχαν δεχθεί εντολές να σταματήσουν την παραγωγή των αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων S-400 για παραδόσεις στην Τουρκία.
    Παρόλα αυτά η αναμενόμενη άφιξη των συστημάτων στην Τουρκία, υπολογιζόταν για το 2020, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μετά την τελευταία αιφνίδια αρνητική τροπή στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις (το θέμα ήταν γνωστό στη Μόσχα από τις 6 Ιουλίου), η Ρωσία αποφάσισε την επίσπευση των παραδόσεων στην Τουρκία!
    Η Τουρκία έγινε ο δεύτερος αγοραστής του συστήματος S-400, μετά την προμήθεια της Κίνας. Η υπογραφή της σύμβασης αναγγέλθηκε επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα συστήματα αρχικά έπρεπε να μεταφερθούν στην τουρκική πλευρά στις αρχές του 2020.



    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ