• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

    Σε διαθεσιμότητα δημόσιος υπάλληλος γιατί έγραψε τραγούδι κατά του πρωθυπουργού

    Ένας επιστήμονας, εργαζόμενος στο υπουργείο Περιβάλλοντος του Καναδά, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται διοικητική εξέταση επειδή έγραψε ένα τραγούδι που επικρίνει τον πρωθυπουργό της χώρας Στίβεν Χάρπερ.

    Η έρευνα σε βάρος του Τόνι Τέρνερ, που εργάζεται για το υπουργείο τα τελευταία 20 χρόνια, γίνεται επειδή το υπουργείο υποστηρίζει ότι «παραβίασε τους ηθικούς κώδικες και τις αξίες της υπηρεσίας του καθώς το γεγονός ότι έγραψε και έπαιξε ένα τραγούδι τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του, να παρακολουθεί τα αποδημητικά πτηνά, με τρόπο αμερόληπτο» εξήγησε ειρωνικά το συνδικάτο που υπερασπίζεται τον επιστήμονα.

    Το υπουργείο από την πλευρά του υπενθύμισε ότι η τήρηση του κώδικα αξιών και κανόνων του δημόσιου τομέα είναι μια προϋπόθεση που αφορά όλους τους εργαζόμενους.
    Το συνδικάτο των εργαζομένων του δημόσιου τομέα κατήγγειλε την έρευνα. «Είμαστε φυσικά της άποψης ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του κώδικα αξιών και ηθικής στην περίπτωση αυτή, αφού ο κ. Τέρνερ εξέφραζε απλώς την άποψή του με δραστηριότητες που δεν παρακωλύουν την ικανότητά του να κάνει τη δουλειά του, με επιστημονικό τρόπο, στο δημόσιο», είπε η νομική σύμβουλος του συνδικάτου, Ιζαμπέλ Ρόι, στην εφημερίδα La Presse.
    Το τραγούδι Harperman αναρτήθηκε στο YouTube τον περασμένο Ιούνιο και μέχρι σήμερα το έχουν ακούσει 210.000 άνθρωποι. «Ποιος παραμερίζει τους διαφωνούντες; Ο Χάρπερμαν/ Ποιος δεν σέβεται το περιβάλλον; Ο Χάρπερμαν/ Ποιος είναι ο βασιλιάς της μυστικότητας; Ο Χάρπερμαν» είναι κάποιοι από τους στίχους που τραγουδά ο ίδιος ο Τέρνερ, συνοδευόμενος από μια χορωδία 40 ατόμων.
    newsbeast.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ