• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

    Σουτιέν-πανοπλία: Οι επιχειρηματικές δράσεις των γυναικών όταν οι άντρες πολεμούσαν τους Ναζί


    Σπάνια φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας, η οποία καταδεικνύει, πως άλλαξε ο παραδοσιακός ρόλος των γυναικών, από ταπεινές νοικοκυρές, σε ακούραστες εργάτριες, αλλά και σε δυνατά επιχειρηματικά μυαλά, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
    Εκείνα τα χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού, παραγωγικά, αντρικού πληθυσμού, στάλθηκε στα πεδία των μαχών. Έτσι, οι γυναίκες που έμειναν πίσω, έπρεπε να αναλάβουν τις δουλειές, που μέχρι τότε, χαρακτηρίζονταν ως «αντρικές».
    Το αποτέλεσμα ήταν, τα εργοστάσια, να γεμίσουν από εργάτες γένους θηλυκού, δίνοντάς τους για πρώτη φορά στην ανθρωπότητα την ευκαιρία, να υψώσουν ανάστημα, και να διεκδικήσουν ίδια δικαιώματα με το αρσενικό γένος.
    Λόγω της κατάστασης, οι γυναίκες, κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους συζύγους τους, σε όλων των ειδών τα επαγγέλματα, από τα πλέον «ελαφριά», έως και τα πιο επικίνδυνα. Όπως ήταν απολύτως λογικό, ανακαλύφθηκαν τα ανάλογα μέτρα προστασίας για τη θηλυκή οντότητα, σαν αυτή ακριβώς που αναπαριστά η φωτογραφία.
    Οι συγκεκριμένες γυναίκες, σκέφτηκαν (με την πολύτιμη βοήθεια του επιχειρηματία ο οποίος ήταν ειδικευμένος στο να παρέχει εργατικό προστατευτικό εξοπλισμό στα εργοστάσια), δημιούργησαν και κατασκεύασαν, πλαστικό σουτιέν-πανοπλία, χάρη στο οποίο, όσες το φορούσαν, θα μπορούσαν να νιώθουν ασφαλείς την ώρα της εργασίας τους, καθώς μπορούσαν να αποφύγουν σοβαρότατους τραυματισμούς!
    Κάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ