• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

    Οι Ρώσοι,διώχνουν τους λαθρομετανάστες.(Δήμαρχος Μόσχας: «Η Μόσχα είναι και θα παραμείνει ρωσική πόλη»)

    «Οι διακινούμενοι εργαζόμενοι μετανάστες που προέρχονται από την Κεντρική Ασία δεν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να παραμείνουν στην Ρωσία», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα Moskovsky Novosty (Νέα της Μόσχας) ο δήμαρχος της Μόσχας Sergei Sobyanin. 



    «Άτομα που δεν ομιλούν επαρκώς την ρωσική γλώσσα και προέρχονται από διαφορετική κουλτούρα είναι προτιμότερο να παραμένουν στη δική τους χώρα. Για τον λόγο αυτό δεν εγκρίνουμε την παραμονή τους στη Μόσχα»,ανέφερε στην συνέντευξή του, όπου δεν παρέλειψε να τονίσει παράλληλα την αποστροφή του προς την ιδέα της δημιουργίας πολιτισμικών γκέτο.

    «Η Μόσχα είναι ρωσική πόλη και θα πρέπει να παραμείνει έτσι. Δεν είναι ούτε κινεζική, ούτε τατζικιστανική, ούτε ουζμπεκική». Στην ρωσική πρωτεύουσα, όπως και σε ολόκληρη την Ρωσία, απασχολείται ένας σημαντικός αριθμός μεταναστών, αλλά συγχρόνως επικρατεί ευρέως μια δυσαρέσκεια με την αυξητική τάση του ρυθμού εισροής μεταναστών στην χώρα. 

    Ο Sobyanin υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι αντίθετος με την αντίληψη της δημιουργίας εθνοτικών γκέτο στη Μόσχα, και ότι τάσσεται υπέρ της άποψης ότι πολίτες διαφορετικής φυλετικής καταγωγής θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κατοικούν ο ένας πλάι στον άλλο. 

    «Ο διαχωρισμός των εθνοτικών ομάδων και η απομόνωσή τους από το σύνολο του πληθυσμού δημιουργεί αντιπαλότητες μεταξύ των πολιτισμικών ομάδων. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνο φαινόμενο, με δυνητικά εκρηκτικές προεκτάσεις, ειδικά για την πόλη μας», τόνισε ο δήμαρχος της Μόσχας.
    Από τα 5 εκατομμύρια μετανάστες που διαμένουν σήμερα στη Ρωσία, περίπου 3 εκατομμύρια είναι παράνομοι, σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Μάρτιο. 

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διεθνώς, η Ρωσία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό παράνομων μεταναστών στον κόσμο, αριθμό που αντιστοιχεί στο 7% περίπου του ενεργού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ από το 2012. 

    Medvedev: Άμεση πάταξη της λαθρομετανάστευσης

    Σε δηλώσεις του πριν από μερικές ημέρες, ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev υπογράμμισε ότι η Ρωσία οφείλει να αναθεωρήσει την μεταναστευτική της νομοθεσία. 

    «Επιβάλλεται να μετατρέψουμε τη μετανάστευση σε διαχειρίσιμη διαδικασία»,δήλωσε ο Medvedev. Κατά τον Ρώσο πρωθυπουργό, η Ρωσία είναι απίθανο να ξεπεράσει το πρόβλημα της ζήτησης για εργατικά χέρια μεταναστών κατά τις επόμενες δεκαετίες, οπότε απαιτείται η εκπόνηση ενός αποτελεσματικού συστήματος για τον έλεγχο των διαδικασιών της μετανάστευσης. 

    Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο τεύχος της περασμένης Τρίτης της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda, ο Medvedev δήλωσε:

    «Η εισροή των εργαζομένων μεταναστών είναι μια τάση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική ούτε ως αρνητική. Είναι απλά φαινόμενο της σύγχρονης εποχής. 
    Πρώτον, ζούμε σε μια χώρα ανοιχτή, όπου οι πολίτες είναι ελεύθεροι να μετακινούνται από και προς το εσωτερικό. Δεύτερον, ζούμε σε μια εποχή, κατά την οποία η δημογραφία έχει εξελιχθεί σε περίπλοκο φαινόμενο, οπότε χρειαζόμαστε επιπλέον εργατικό δυναμικό. Η Ρωσία είναι απίθανο να φθάσει στο εγγύς μέλλον σε ένα σημείο ώστε είναι σε θέση να λύσει εξ ολοκλήρου το πρόβλημα της ζήτησης για μετανάστες για τις επόμενες δεκαετίες. Επιβάλλεται, επομένως, να μετατρέψουμε τη μετανάστευση σε μια διαχειρίσιμη διαδικασία. 

    Το σημαντικότερο από όλα είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να επιτρέπει τον έλεγχο της μεταναστευτικής διαδικασίας. Σε αυτό ακριβώς στοχεύουν οι πρόσφατες αποφάσεις μας, κάποιες από τις οποίες αφορούν στη χρήση ξένων διαβατηρίων [για τους κατοίκους των πρώην σοβιετικών κρατών] και όχι κάποιων βεβαιωτικών επιστολών ή άλλων άσχετων εγγράφων. Θα πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα του ποιος μπαίνει ανά πάσα στιγμή στη χώρα μας. Το μεταναστευτικό είναι θέμα με σοβαρές προεκτάσεις στους τομείς της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της οικονομίας και της ασφάλειας και χρήζει άμεσης διαχείρισης». 
    Τον μήνα αυτό συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Medvedev. Ο πρώην πρόεδρος ορίστηκε επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου στις 8 Μαΐου του 2012. 

    Στη συνέντευξή του, ο Ρώσος πρωθυπουργός έκανε μια περιγραφή του πρώτου έτους του ως πρωθυπουργού και παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο». Είπε μάλιστα τα σημερινά καθήκοντά του είναι εξίσου απαιτητικά με τα καθήκοντά του ως προέδρου. 
    ethel
    http://www.hellas-now.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ