• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

    Ιούλιος Βέρν : Άνω κάτω! ...πως η φαντασία γίνεται πραγματικότητα!

    Πόσοι από σας γνωρίζετε τον Ιούλιο Βερν; Φαντάζομαι όλοι. Πόσοι όμως γνωρίζετε το βιβλίου του "Άνω Κάτω"; Υποθέτω λίγοι. Πολλοί λίγοι. Πρόλογος του βιβλίου:

    Το "Άνω Κάτω" γράφτηκε το 1889, είναι η βασική συνέχεια των δυο 'διαστημικών' μυθιστορημάτων του Ι.Βερν, "Από τη γη στη σελήνη" και " Γύρω από τη Σελήνη".

    Ξαναβρίσκονται σε αυτό πολλοί από τους ανάπηρους και αμετανόητους εφευρέτες, κατασκευαστές και δοκιμαστές κανονιών που είχαν δράσει στον εμφύλιο πόλεμο της Αμερικής του 19ου αιώνα. Τούτη τη φορά όμως τα αναπηρικά μέλη του 'Τηλεβολικού Συλλόγου' της Μπάλτιμορ δεν χρησιμοπιούν την πολεμική τους εμπειρία για να αλληλοσκοτωθούν ή απλώς για να σκοτώσουν... την ώρα τους, αλλά την διαθέτουν για εξυπηρέτηση ανώτερων επιχειρηματικών επιδιώξεων. 

    Το Άνω Κάτω' ξεχωρίζει ανάμεσα στα επιστημονικά μυθιστορήματα του βερν ως το πιο σοφό... Και γιατί, κατά σύμπτωση, το θέμα του θα το κάνει πιο επίκαιρο η υπερτίμηση και ο περιορισμός των καυσίμων (1975) (...)

    Ο αναγνώστης απολαμβάνοντας το θα διερωτάται αν η τωρινή επιστήμη θα μελετήσει τα σοφά δεδομένα του συγγραφέα για να δώσει την επιθυμητή λύση σ' ένα από τα πιο καυτά προβλήματα του μέλλοντος - ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΉΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗ ΓΗΣ.

    Να γιατί το βιβλίο δεν έγινε βεστ σέλλερ όπως όλα τα άλλα μέχρι τώρα, ούτε καν ταινία ή σήριαλ. 

    Γιατί ήρθε η ώρα να δραματοποιηθεί στη ζωή: Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής προκειμένου να γίνει η εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής. Θα το ρίξουν στην κλιματική αλλαγή που... μιας κι έγινε ας έχουμε και κάποιο κέρδος, αλλά από την άλλη πρέπει και να το σταματήσουμε. Γιατί αν δεν σταματήσουμε τους πάγους, ο πλανήτης κινδυνεύει κι εμείς μαζί από τις μεγάλες ποσότητες μεθανίου που θα διοχετευτούν στις ατμόσφαιρα. Bingo! Ο Ιούλιος Βερν για μια ακόμα φορά αντιγράφεται!

    Πηγή:
    SaveGeaGroup


    http://www.awakengr.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ