• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

    Ποιος Έλληνας "μιλά" με τους εξωγήϊνους

    O ελληνικής καταγωγής Iasos (προφέρεται Γιάσος), ζει στην επαρχία βόρεια του Σαν Φραντσίσκο και θεωρείται ένας από τους δύο ιδρυτές της new age μουσικής. Μαζί με τον φίλο του Steve Halpern, κυκλοφόρησαν τα ντεμπούτο άλμπουμ τους το 1975 και δημιούργησαν τους πρώτους παράξενους ήχους πριν διαδοθούν τα synthesizers!
    Δεν βαφτίστηκε Iasos. Αυτό το όνομα προέρχεται από την Αρχαϊκή εποχή και το υιοθέτησε ένα απόγευμα όταν ξαφνικά είχε μια αιφνίδια πολύ δυνατή και έντονη ανάμνηση σε μία βόλτα του.
    Μια ανάμνηση του πατέρα του σε μια άλλη ζωή να του φωνάζει «Iasos φέρε μου τα ξύλα για το τζάκι και έλα για να φάμε!».
    Ο Iasos γεννήθηκε το 1947 σε ένα στρατώνα στην Αλεξανδρούπολη, και 4 χρονών μετανάστευσε στην Αμερική με την οικογένεια του. Πήγε σε Ελληνικό σχολείο και μετά το λύκειο φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Cornell. Μετά τις σπουδές συνειδητοποίησε ότι όλη του η δημιουργικότητα ήταν στη μουσική και έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.
    Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, υπεύθυνη για τους ήχους που φαντάζεται είναι μια φωνή στο κεφάλι του, που του λέει πως να τους δημιουργεί! Κάτι που πιστεύει με τέτοια πίστη και επιμονή που καταφέρνει σχεδόν να πείσει τους πάντες... ότι όντως συνομιλεί τηλεπαθητικά με μία εξωγήινη οντότητα.

    Όταν πριν από μερικούς μήνες πρωτοπαρουσιάστηκε στο μικρόκοσμο της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας μέσα από κιτς εικόνες και περίεργους ambient ήχους, δεν μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι όντως είναι πρωτοπόρος μουσικός που η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA, την εγκυκλοπαίδεια Britannica, την Hewlett Packard, καθώς και από πολλά νοσοκομεία, κλινικές υγείας, θεραπευτές, κλινικές ψυχικής υγείας, και χειρουργούς σε όλο τον κόσμο.
    Η Μουσική του αυτή τη στιγμή διατίθεται σε δισκοπωλεία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Βραζιλίας, της Αυστραλίας και της Ιαπωνίας, ενώ έχει πραγματοποιήσει διεθνή συναυλίες-περιοδείες από το Κάιρο προς τη Χονολουλού, και από το Λος Άντζελες στο Τορόντο.
    Στη διεθνή του αναγνώριση συνέβαλε το άλμπουμ του με τίτλο Realms of Light (μεταφρ: Βασίλεια του Φωτός) που είχε τρομερή ανταπόκριση. Όμως το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα είναι ότι, ξαφνικά, θεωρείται σημείο αναφοράς για ένα σωρό ξένους μουσικούς, και μάλιστα από διαφορετικούς χώρους: από τον hip hop James Pants μέχρι τον “hypnagogic pop” Dolphins Into The Future που πρόσφατα μάλιστα έκανε μια μίνι περιοδεία μαζί του στην Ευρώπη. (ufortruth)
    Το αγαπημένο του μέρος στη Ελλάδα είναι οι Δελφοί. Σκοπεύει κάποια στιγμή να κάνει εκεί μια συναυλία, γιατί πιστεύει ότι στο ιερό των Δελφών υπάρχει μία διαγαλαξιακή πύλη που πρέπει να ανοίξει, όπως στο Machu Pichu στο Περού, στο Κάιρο στην Αίγυπτο και στο Φουτζιγιάμα της Ιαπωνίας.



    http://www.prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ