• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

    ΦΡΙΚΗ : Τρομοκρατημένοι οι γιατροί από νέο φονικό ιό!!

    Ένας νέος ιός, που πήρε τη ζωή ενός ακόμη ανθρώπου στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανατηφόρος από τον ιό SARS, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες....
    Ο μυστηριώδης ιός, που εξαπλώθηκε από τη Μέση Ανατολή, επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα, και εντοπίστηκε μόλις έξι μήνες πριν.

    Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων, με το World Health Organisation να ανακοινώνει πως αναμένονται πολλοί ακόμη θάνατοι, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.

    Νέα έρευνα αποκάλυψε πως ο ιός, σε αντίθεση με τον SARS, προσβάλει πολλά διαφορετικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, σκοτώνοντας γρήγορα τα κύτταρα.

    Μιλώντας στην εφημερίδα South China Morning Post, ο μικροβιολόγος Yuen Kwok-Yung τόνισε πως, εφόσον ο ιός μεταλαχθεί περαιτέρω, ενδέχεται να αποτελέσει μία θανατηφόρο πανδημία.

    «Μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τον SARS, ο οποίος επηρεάζει πολύ λιγότερα κύτταρα του οργανισμού. Αυτός ο ιός, ωστόσο, έχει την ικανότητα να επιτίθεται σε πολλά όργανα του σώματος, και σκοτώνει πολύ γρήγορα τα κύτταρα» προειδοποίησε ο Yuen.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο ιός αναπτύχθηκε στις νυχτερίδες, με τις εναλλακτικές υποθέσεις να κάνουν λόγο για μαϊμούδες, γουρούνια ή λαγούς.






    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ