• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

    Έντομα που φωσφορίζουν βρέθηκαν στο Αλκατράζ


    Μοιάζουν με μικρούς πρωταγωνιστές σε ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι οι μικροσκοπικοί κάτοικοι του φοβερού και περιβόητου νησιού Αλκατράζ
    Για τις ανάγκες της έρευνας, το προσωπικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων τοποθέτησε δολώματα με φθορίζον μη-τοξικό χρώμα, το οποίο καταλήγει στα ούρα και τα περιττώματα των ζώων, στις περιοχές που τρέφονται συνήθως οι αρουραίοι.
    Κατόπιν έλεγξαν το έδαφος σαρώνοντας με υπεριώδεις ακτίνες όταν έπεφτε το σκοτάδι. Η λάμψη από τη φθορίζουσα ουσία υποτίθεται ότι θα πρόδιδε τους αρουραίους ωστόσο αντί για τρωκτικά οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιόποδα που φωσφορίζουν.
    Για να διαπιστώσουν αν τα χιλιόποδα έλαμπαν επειδή ήρθαν σε επαφή με το φθορίζον χρώμα οι επιστήμονες εξέτασαν και άλλα άτομα του είδους σε διαφορετικές περιοχές και ανακάλυψαν ότι τη νύχτα είχαν το ίδιο φωτεινό χρώμα.
    Πρόκειται για τα πρώτα έντομα του είδους που ανακαλύπτονται στο νησί. Άλλα επτά είδη χιλιόποδων που φωσφορίζουν έχουν ανακαλυφθεί στην Καλιφόρνια. Τα συγκεκριμένα αρθρόποδα εκπέμπουν φως από το σώμα τους σαν πυγολαμπίδες για να τρομάξουν τους θηρευτές.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ