• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

    Έζησε στο σπίτι του τρόμου και σπάει τη σιωπή του μετά από 40 χρόνια

    Αρχικά, ήταν το σμήνος από μύγες, που στα μέσα του Δεκέμβρη εισέβαλε στο σπίτι, τη στιγμή που ο Τζορτζ και η Κάθι Λουτζ άδειαζαν τις κούτες μετακόμισης.
    Στη συνέχεια, ήταν τα κρύα σημεία στα δωμάτια και στα χολ, οι παράξενες μυρωδιές αρώματος και περιττωμάτων, και οι αποκρουστικοί ήχοι τα βράδια Ο Ντάνι Λουτζ, ο μικρός γιος, που ήταν μόλις δέκα ετών όταν η οικογένειά του αποφάσισε να μετακομίσει στο σπίτι, στην περιοχή Amityville, σπάει τη σιωπή του έπειτα από 40 χρόνια, και αποκαλύπτει τα φρικαλέα γεγονότα που συνέβησαν σε εκείνον και τους δικούς του, στις μόλις 28 ημέρες που κατάφεραν να μείνουν εντός του «στοιχειωμένου» σπιτιού τους που αργότερα έγιναν ταινία (Amityville Horror). 
    Ο 50χρονος πλέον Ντάνι, θυμάται λεπτομερώς τις τρομακτικές εμπειρίες που αποκόμισε από τη διαμονή του στο σπίτι, οι οποίες, όπως λέει ο ίδιος, του κατέστρεψαν τη ζωή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, είχε δει αρκετές φορές αντικείμενα να πετούν μέσα στο σπίτι, τους τοίχους να πρασινίζουν, τους σταυρούς στους τοίχους να γυρνούν ανάποδα, και το χειρότερο, δύο κατακόκκινα μάτια, ενός πλάσματος που παρομοιάζει με γουρούνι, να τον κοιτάνε επίμονα τα βράδια.
    Οι γονείς του Ντάνι μετακόμισαν στο Amityville της Νέας Υόρκης το 1975. Πριν από 13 μήνες, το σπίτι είχε βιώσει μία οικογενειακή τραγωδία, καθώς ο γιος του προηγούμενου ιδιοκτήτη είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τα έξι μέλη της οικογένειάς του. Ο δολοφόνος Ρόναλντ ΝτεΦέο, ο οποίος εκτίει ισόβια ποινή φυλάκισης, είχε δηλώσει αργότερα πως είχε προβεί στη δολοφονία της οικογένειάς του, επειδή τον διέταξαν οι φωνές που άκουγε μέσα στο σπίτι.

    Η μητέρα του, Κάθι, είχε ανακαλύψει ένα μυστικό κόκκινο δωμάτιο, στο οποίο ακόμα και ο σκύλος της οικογένειας είχε αρνηθεί να μπει. Αργότερα, όταν οι Λουτζ κάλεσαν έναν Καθολικό ιερέα, προκειμένου να «εξαγνίσει» το σπίτι από τα κακά πνεύματα, τους είχε πει πως είχε ακούσει μία φωνή από το κόκκινο δωμάτιο, στο οποίο τους απαγόρευσε να κοιμηθούν, να του λέει «βγες έξω».
    Το ολλανδικού αποικιακού στυλ σπίτι, με έξι υπνοδωμάτια, πισίνα και σοφίτα, υποτίθεται πως θα ήταν το σπίτι των ονείρων της οικογένειας Λουτζ. Ωστόσο, μετατράπηκε στον χειρότερο εφιάλτη τους. Και ο Ντάνι ρίχνει το φταίξιμο στον θετό του πατέρα, τα μυστηριώδη «πιστεύω» του οποίου, όπως ισχυρίζεται, επέτρεψαν στα πνεύματα να οργιάζουν.
    Η ιστορία της οικογένειας έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά βιβλία και ντοκιμαντέρ, καθώς και 11 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων δύο που θα βγουν τον επόμενο χρόνο.

    Ο 50χρονος σήμερα Ντάνι Λουτζ θυμάται λεπτομερώς τις φρικιαστικές του εμπειρίες από το στοιχειωμένο σπίτι, στην οδό Ocean Drive, της περιοχής Amityville της Νέας Υόρκης.
    Το τί συνέβη πραγματικά μέσα στο σπίτι εκείνο παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα, ωστόσο η οικογένεια Λουτζ, η οποία ενεπλάκη σε μία σειρά από δικαστικές διαμάχες, έχει κάνει τους σκεπτικούς να υποστηρίζουν πως επινόησε ολόκληρη την ιστορία, προκειμένου να βγει κερδισμένη οικονομικά, αφού δεν μπορούσε να στηρίξει το σπίτι με τις ήδη υπάρχουσες οικονομίες της. 


     


    Το είδαμε εδώ 


    to-parakseno.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ