• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

    Ποιος είναι ο δικαστής που έστειλε ισόβια τον Παπαγεωργόπουλο

    -«Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» -«Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί». Αυτός ο διάλογος μεταξύ του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του Γιώργου Αποστολάκη, Προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα μείνει στην ιστορία του δήμου Θεσσαλονίκης για χρόνια.

    Ο 58χρονος δικαστής είναι εκείνος που επέβαλε την ισόβια ποινή στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μία απόφαση που θα μείνει στα χρονικά, καθώς είναι η πρώτη επιβολή τέτοιου είδους ποινής σε ανώτατο άρχοντα.
    Ο κύριος Αποστολάκης από την πρώτη στιγμή εμφάνισε ένα διαφορετικό στιλ από αυτό που είθισται να συναντά κανείς στα δικαστήρια. Δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί την αργκό. Η λέξη «μπάχαλο» για τα οικονομικά του δήμου θα μείνει στην ιστορία της δίκης και δεν δίσταζε να συγκρούεται με συνηγόρους υπεράσπισης, ειδικά όταν αμφισβητούσαν την αντικειμενικότητά του. Ο Γιώργος Αποστολάκης έφτασε κάποιες φορές στο σημείο να λέει ανέκδοτα, για να χαλαρώσει τη διαδικασία, χωρίς να τον ενδιαφέρουν τα σχόλια. Ο 58χρονος δικαστής, σύμφωνα με συναδέλφους του λειτουργεί με μεγάλη σιγουριά για τον εαυτό του λόγω και την άρτιας νομικής κατάρτισής του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δικαστής με καταγωγή από ένα χωριό έξω από τα Φάρσαλα θεωρείται ότι οδεύει προς τον Άρειο Πάγο.
    Στη συγκεκριμένη δίκη της υπεξαίρεσης αναζητούσε κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης. Έδειξε λένε από την πρώτη στιγμή ότι αντιλαμβανόταν πλήρως τη σημασία που είχε η συγκεκριμένη δίκη για τη Θεσσαλονίκη.
    Δεν ήταν τυχαία η φράση του ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει υπεξαίρεση μεγαλύτερη των 21 εκατ. ευρώ», εννοώντας τον αντίκτυπο της απόφασης στον κόσμο της πόλης.




    http://www.koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ