• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

    Πέθανε ο εγκέφαλος της Μεγάλης Ληστείας του Τρένου


    Ο Μπρους Ρέινολντς, ιθύνων νους πίσω από τη Μεγάλη Ληστεία του Τρένου, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών, λίγους μήνες μόλις πριν από την 50ή επέτειο μιας από της πιο διάσημες ληστείες της Βρετανίας.
    Ένας αστυνομικός που ερευνούσε το έγκλημα, δήλωσε ότι με το θάνατο του Ρέινολντς κλείνει και η υπόθεση οριστικά και σημαίνει «το τέλος μιας εποχής».
    Ο θάνατος ανακοινώθηκε επίσημα από τον γιο του Ρέινολντς, Νικ, ο οποίος είναι μέλος της μπάντας «Alabama 3».
    Πέθανε ο εγκέφαλος της Μεγάλη Ληστείας του Τρένου
    Η Μεγάλη Ληστεία του Τρένου συνέβη στις 8 Αυγούστου του 1963. Μία 15μελής συμμορία, επηρεασμένη από τους παρανόμους της Άγριας Δύσης, σταμάτησε καθ’ οδόν το ταχυδρομικό τραίνο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Γλασκώβη – Λονδίνο, αποκομίζοντας 2,6 εκατομμύρια λίρες, ένα ποσό ιδιαίτερα υψηλό εκείνη την εποχή.
    Δεκατρία από τα δεκαπέντε μέλη της συμμορίας συνελήφθηκαν σχεδόν αμέσως. Ανάμεσά τους και ο 34χρονος Ρόνι Μπιγκς, που τα επόμενα χρόνια αναδείχτηκε στον σταρ της συμμορίας και τον αγαπημένο των λαϊκών φυλλάδων του Λονδίνου.
    Στις 8 Ιουλίου του 1965 ο Μπιγκς απέδρασε από τις φυλακές, μαζί με τον εγκέφαλο της ληστείας Μπρους Ρέινολντς, χρησιμοποιώντας μια ανεμόσκαλα. Με αλλαγμένο πρόσωπο και πλαστό διαβατήριο πέταξε αρχικά στην Αυστραλία και στη συνέχεια στη Βραζιλία, την αγαπημένη γωνιά των φυγόδικων όλου του κόσμου, όπου έζησε ζωή χαρισάμενη! Η Σκότλαντ Γιαρντ, που εντόπισε τα ίχνη του 11 χρόνια αργότερα, δεν μπόρεσε να πετύχει την έκδοσή του, λόγω της εγκυμοσύνης της βραζιλιάνας φίλης του.


    http://www.koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ