• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

    Τρόμος στην Ευρώπη από τις δηλώσεις του Μπέπε Γκρίλο στο BBC: Θέλουμε να καταστρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα

    «Θέλουμε να καταστρέψουμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Θέλουμε μια νέα βάση, όχι να κάνουμε απλώς μια πολιτική ανακαίνιση», δήλωσε σε συνέντευξη του στο BBC ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο, που πήρε 25% στις ιταλικές εκλογές...





    «Στόχος μας ειναι να γυρίσουμε ανάποδα την κοινωνική πυραμίδα. Στο κοινοβούλιο να πάνε οι πολίτες κι όχι οι πολιτικοί καριέρας. Να μπούνε στη Βουλή όχι τα κόμματα αλλά οι απλοί άνθρωποι», σημειώνει ο Γκρίλο, επισημαίνοντας πως «ο κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα να κάνει μόνο δυο βουλευτικές θητείες και κατόπιν θα πηγαίνει σπίτι του, χωρίς να παίρνει καμία απολύτως αποζημίωση».

    Ο 65χρονος κωμικός ειπε επίσης πως ειναι αποκλειστικά στο χέρι του Ιταλικού λαού αν θα μείνει ή αν θα φύγει από την ευρωζώνη, για το λόγο αυτό και πρότεινε τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος σχετικά με το ζήτημα αυτό. Και πρόσθεσε πως η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει: «Η επανάσταση ξεκίνησε και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει πλέον. Δεν την προκάλεσα, ούτε την άρχισα εγώ. Το διαδίκτυο ευθύνεται γι' αυτό, με τις ιδέες που σπείρει και τις δυνατότητες που διαθέτει».

    Στην ερώτηση του βρετανού δημοσιογράφου με ποιό τρόπο θα καταφέρει να βρει τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να κάνει πράξη πολλές από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο Γκρίλο απαντάει:

    «Θα αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με τα οικονομικά. Για παράδειγμα, θα κόψουμε περιττά έξοδα. Η χώρα μας διέθεσε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να στείλουμε στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Ήρθε η πολυπόθητη ειρήνη; Όχι! Ε λοιπόν, κόφτε αυτό το περιττό έξοδο και κάντε το ιδιο για τις κρατικές επιχορηγήσεις. Τα κόμματα και οι εφημερίδες παίρνουν κρατικά κονδύλια ύψους ενός δισεκατομμυρίου έκαστα. Κομμένα κι αυτά! Τα λεφτά ειναι εκεί».

    Κάτι παρόμοι θα γίνει και με τις συντάξεις:

    «Εχουμε 100.000 συνταξιούχους που παίρνουν μηνιαίες συντάξεις ύψους από 10 έως 90 χιλιάδες ευρώ. Εμείς θα θέσουμε ένα ανώτατο «ταβάνι» σύνταξης τα 4.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούν στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας», λεει ο Γκρίλο, ο οποίος τέλος κάνει και μια πρόβλεψη για το νέο πολιτικό σκηνικό που θα δημιουργηθεί στην Ιταλία μετα τις πρόσφατες εκλογές.

    «Θα γίνει ό,τι και τις προηγούμενες φορές: η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά θα συμμαχήσουν, για να κυβερνήσουν μια χώρα μέσα σε πολιτική αναστάτωση. Η κυβέρνηση αυτή θα αντέξει έναν χρόνο -μάξιμουμ- και κατόπιν θα έχουμε ξανά εκλογές. Και τότε θα δείτε που το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα αλλάξει ξανά το κόσμο», καταλήγει ο Γκρίλο.

    http://planet-greece.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ