• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 22 Απριλίου 2018

    «Παζάρια» από την Τουρκία – Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους ζητά ο Ερντογάν

    Σε πανικό ο Ερντογάν - Από τη μία τείνει χείρα φίλιας και στάζει… μέλι για την Ελλάδα και από την άλλη απειλεί για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Θέτει θέμα «ανταλλαγής» με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Μιλάει για παραβίαση των συνόρων από τους Έλληνες αξιωματικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο - Πού το πάει ο «Σουλτάνος»;


    Θέμα «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016 έθεσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Κι εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων», είπε ο «Σουλτάνος», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό κανάλι NTV και αναφερόμενος στα όσα έγιναν στην τριμερή Σύνοδο της Βάρνας.

    Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επανήλθε στο «καυτό» θέμα της «ανταλλαγής» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να άρουμε το θέμα της παραβίασης των συνόρων από τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να φέρουμε το θέμα, επιστρέψτε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς».

    Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ερντογάν

    «Οι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία»
    Παράλληλα επέμεινε ότι οι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς περιστατικό το οποίο είχε διαψεύσει η ελληνική κυβέρνηση.



    «Οι κομάντος μας κατέβασαν τη σημαία τους. Δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται στο Αιγαίο. Κι αυτό προσπαθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Ερντογάν «θυμήθηκε» προεκλογικά την ειρήνη με την Ελλάδα
    Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν φόρεσε το προσωπείο του… ειρηνιστή δηλώνοντας ευθαρσώς «τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως δεν θέλει άλλες εντάσεις με τη χώρα μας!

    «Δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο. Βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Ακόμα και αν υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, θέλουμε να τα ξεπεράσουμε. Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (...). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα (...). Γιατί να επισκιάζουμε και να κηλιδώνουμε την ειρήνη; Χρειαζόμαστε ειρήνη στον κόσμο. Πόσο μάλλον που η ειρήνη μας με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη», ανέφερε.

    Μάλιστα, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, υποστηρίζοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα πρόεδρο».


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ