• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

  Λιμενικό: Καμία προσπάθεια εμβολισμού ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό

  Διευκρινίσεις για την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (04/04/2018) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Χίου, έδωσε ανώτερο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ), με αφορμή δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.


  Σύμφωνα με τις πηγές του Λιμενικού Σώματος, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, το σκάφος 611 του ΛΣ, κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, εντόπισε κοντά στην οριογραμμή και μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φουσκωτή λέμβο με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά της έπλεε και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Η λέμβος με τους μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε ταχύτητα και πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και κάποιοι από τους επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

  Άμεσα το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής ενώ στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε για λίγη ώρα και το τουρκικό σκάφος. Μόλις οι Έλληνες λιμενικοί περισυνέλεξαν τους μετανάστες, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφυγε προς τα τουρκικά παράλια χωρίς να υπάρξει κάποια συνέχεια στο εν λόγω περιστατικό.

  Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια επιχείρησης εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακταιωρό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της Χίου.  newsbomb.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ