• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

    Πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε πάλι να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

    Νέο περιστατικό απόπειρας εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής είχαμε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μ. Τετάρτης, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εντοπισμός και μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.
    Το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ξεκίνησε να κινείται απειλητικά εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.
    Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής βρισκόταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και υποστηρίζοντας πως το ελληνικό σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!
    Το σκάφος ΛΣ 611 τη στιγμή της επιστροφής του από το περιστατικό στο λιμάνι της Χίου.
    Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής Ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο και κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.
    Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό εμβολισμού καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης "Γαύδος" ΛΣ090 στα Ίμια στα μέσα Φεβρουαρίου
    Τότε μάλιστα η τουρκική "μίνι" κορβέτα Umut είχε κτυπήσει το σκάφος του Λιμενικού τομ οποίο και υπέστη ζημιές αλλά απέφυγε την βύθισή του λόγω των χειρισμών του κυβερνήτη του.
    Η ερμηνεία του ΛΣ για το συμβάν: Ήταν παρεμπόδιση όχι απόπειρα εμβολισμού
    Για παρεμπόδιση και όχι για απόπειρα εμβολισμού του σκάφους του Λιμεναρχείου της Χίου από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, κάνουν λόγο πηγές του Λιμενικού.
    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά τις 10 το πρωί δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Ερμιόνης κοντά στη νησίδα Πάσπαργος, προκειμένου να διασώσουν πρόσφυγες και μετανάστες.
    Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων, ένα μεγάλο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούσε διαρκώς, με επικίνδυνους ελιγμούς, να παρεμποδίσει τα σκάφη του ελληνικού λιμενικού, που τελικά κατάφεραν να διασώσουν τους μετανάστες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στη Χίο.
    Στελέχη του Λιμενικού ξεκαθαρίζουν πως το περιστατικό συνέβη στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε εμβολισμός ελληνικού σκάφους από το τουρκικό.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ