• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

    ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ «ΒΑΦΤΙΣΙΑ» ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

    Περίεργα παιχνίδια στη λύση για το «Μακεδονικό» παίζονται τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας εκνευρισμό στην Αθήνα.

    Η δήλωση – «βόμβα» του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν  ότι θα κλείσει συμφωνία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, αλλά και η αντίθετη εκτίμηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάφερ έχει προκαλέσει ταραχή στη Αθήνα.


    Μετά την – αποκαλυπτική για την πορεία των μυστικών διαπραγματεύσεων – παρέμβαση του αρμόδιου Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν Αθήνα και Σκόπια φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν.

    «Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χαν, σημειώνοντας ότι μιλά «για τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη FYROM», καθώς «όλοι συμφωνούν ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο για την κοινωνία, για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

    Η Αθήνα εμφανώς ενοχλημένη επιχείρησε να… διαγράψει την αισιοδοξία του Επιτρόπου, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών τον κάλεσε «να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για τις διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί».

    Σε διαφορετικούς τόνους κινήθηκαν τα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αφού αρχικά χαρακτήρισε τον Γιοχάνες Χαν «πολύ καλό φίλο της Μακεδονίας», ευχήθηκε μεν οι πληροφορίες του Επιτρόπου για λύση μέσα σε δύο εβδομάδες να είναι σωστές, συμπλήρωσε ωστόσο ότι αν και ο ίδιος το επιθυμεί, εκτιμά ότι αυτό δεν είναι δυνατό. «Ξέρω περίπου τι θα συζητηθεί (σήμερα) και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αυτές δηλώσεις έγιναν ένα 24ωρο προτού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ συναντηθούν ξανά στη Βιέννη.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ