• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 1 Απριλίου 2018

    Σοκ από τις δηλώσεις της 48χρονης που την κρατούσε ο ξάδερφός της όμηρο για 8 μήνες στο Ωραιόκαστρο (φωτό, βίντεο)

    Σάλο προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση ενός νέου «Κωσταλέξι» αυτήν την φορά στο Ωραιόκαστρο. Μετά από οκτώ μήνες ομηρίας στο διαμέρισμα του 58χρονου ξαδέρφου τους τα δύο αδέλφια σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν μπροστά στην κάμερα για όσα πέρασαν στα χέρια του βασανιστή τους. 


    Μη μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει πως είναι και πάλι ελεύθερη η 48χρονη γυναίκα, που κρατούνταν μαζί με τον αδερφό της παρά τη θέλησή τους, στο σπίτι του 58χρονου υπαλλήλου του Δήμου Ωραιοκάστρου τονίζει πως είναι καλά στην υγεία της και πως η υπόθεση θα πάρει πλέον το δρόμο της δικαιοσύνης. 

    «Καλά είμαστε, μαθεύτηκε κιόλας ε; Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια», είπε η 48χρονη γυναίκα την ώρα που επέστρεφε και πάλι στο σπίτι της στις Σέρρες. 
    Η 48χρονη όμηρος
    Νέα στοιχεία: Συνεργός η κόρη του και μια νεαρή Ρωσίδα στην ομηρία του Ωραιοκάστρου
    Το βράδυ της Παρασκευής, ο 47χρονος απαχθείς τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι κρατείτο παρά τη θέλησή του με την αδερφή του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
    Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια. Μετά από έρευνες κατάφεραν να εντοπίσουν και τον 58χρονο δράστη, ο οποίος συνελήφθη. 
    Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα, τα αδέρφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου στα τέλη του Ιουλίου του 2017 και οι δράστες τους ακινητοποίησαν. Με την απειλή όπλων και την άσκηση βίας, τους μετέφεραν στο σπίτι του 58χρονου.
    Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του.
    Κατά πληροφορίες ο 58χρονος φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα βίαιος απέναντι τους. Κάθε πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη ‘’φυλακή’’ τους, τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και τάιραπ καλωδίων στα πόδια. 
    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
    Το χρονικό της ομηρίας
    Ήταν στις 27 του περασμένου Ιουλίου όταν ο φερόμενος ως δράστης έβαλε σε εφαρμογή του απάνθρωπο σχέδιό του. Μαζί με την 23χρονη κόρη του, η οποία διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο αλλά εκείνη την περίοδο βρισκόταν στην Ελλάδα, και μία ακόμη συνεργό μεταβαίνουν στις Σέρρες και με την απειλή όπλου ακινητοποιούν τα δύο αδέρφια τα οποία κατά πληροφορίες είναι Αμέα. 
    Με τη χρήση βίας πατέρας, κόρη και η αλλοδαπή συνεργός τους μεταφέρουν τον 47χρονο και τη 48χρονη στο Ωραιόκαστρο. Για οχτώ ολόκληρους μήνες κανένας δεν είχε καταλάβει τίποτα.
    Ο 58χρονος έκρυβε καλά το μυστικό του αφού στόχος του ήταν να αποσπάσει από τα ξαδέρφια του μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δημοτικός υπάλληλος ανάγκαζε τον 47χρονο, με την απειλή βίας, να μεταφέρει χρηματικά ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και στης 23χρονης κόρης του. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να αποσπάσει από τα ξαδέλφια του συνολικά 81.000 ευρώ. 
    Ωστόσο, η δράση του αποκαλύφθηκε όταν ο 47χρονος όμηρός του κατάφερε να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία και να ζητήσει βοήθεια. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη τα ξημερώματα από τους άνδρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
    Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου
    Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ωραιοκάστρου από τη δράση του 58χρονου δημοτικού υπαλλήλου. Άνθρωποι που γνώριζαν τον φερόμενο ως δράστη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έκρυβε όλους αυτούς τους μήνες ένα τέτοιο απάνθρωπο μυστικό.
    Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση ο οποίος δήλωσε: «Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην τοπική μας κοινωνία. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δούλευε στο Δήμο μας και ποτέ δεν μας κίνησε την περιέργεια για κάτι ύποπτο. Όλοι είμαστε ενοχλημένοι από αυτά που μάθαμε ότι έκανε, δεν ήταν κακό άτομο και δεν περιμέναμε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια».
    Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
    «Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, υπόθεση αρπαγής, ληστείας και εκβίασης σε βάρος 47χρονου και 48χρονης (αδέρφια) ημεδαπών.
    Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο 58χρονος ξάδερφος τους, ο οποίος συνελήφθη, καθώς και η 23χρονη κόρη του και ακόμη μία συνεργός τους.
    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίσταση- για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
    Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (30-03-2018), κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος απαχθείς και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται, παρά τη θέληση τους, σε οικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
    Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφός τους.
    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.
    Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ