• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

    Ασυλία στους κυνηγούς για το μικροτσίπ

    Στην αρχή το Κράτος

    θα επιβλέπει αν έχουν μικροτσίπ όλα τα ζώα. Ακολουθεί ο άνθρωπος; Βέβαια η τεχνολογία σε Ελλάδα και Κύπρο δεν είναι ακόμα σε θέση να το κάνει. 

    Διαβάζουμε στον «Φιλελεύθερο»:


    Τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας δεν προβαίνουν σε κανένα έλεγχο, για να διαπιστώνουν κατά πόσο οι κυνηγετικοί σκύλοι, που ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, φέρουν το απαιτούμενο  μικροτσίπ (microchip), όπως ορίζει η νομοθεσία.

    Και αυτό, διότι, δεν κατέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, αλλά ακόμη και εάν τις κατείχαν, πάλι δεν θα γίνονταν καταγγελίες, καθώς δεν έχουν που να βάλουν τα σκυλιά, τα οποία, θα πρέπει να κατακρατούν ως τεκμήρια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις εναντίον των ιδιοκτητών τους.

    Τονίζεται, ότι η ηλεκτρονική σήμανση των σκύλων επιβάλλεται από το νόμο, ο οποίος, προβλέπει, επίσης, ότι το μικροτσίπ, που συνδέει το σκύλο με τον ιδιοκτήτη του, εμφυτεύεται από κτηνίατρο.

    Την ενημέρωση της Βουλής ζήτησε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου. Η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ημερ. 4/5/2017,  είναι ότι δεν γίνονται καθόλου έλεγχοι επί του θέματος για τους εξής λόγους: 



    1. Με την υφιστάμενη νομοθεσία η εγγραφή των σκύλων γίνεται σε ηλικία έξι μηνών. Το προσωπικό της Υπηρεσίας Θήρας δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει την ακριβή ηλικία των σκύλων, αφού δεν διαθέτει τις συγκεκριμένες εξειδικευμένες γνώσεις, αλλά ούτε και τη σχετική εμπειρία.

    2. Το προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών που έχει τη γνώση και την εμπειρία εκτίμησης της ηλικίας των σκύλων δεν εργάζεται κατά τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα των καθημερινών, όπου συνήθως γίνεται ο μεγαλύτερος αριθμός ελέγχων στους κυνηγούς.

    3. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία διαχείρισης του σκύλου στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του τον κατέχει παράνομα, δηλαδή, χωρίς άδεια κατοχής και μικροτσίπ. Ένας σκύλος που κατέχεται παράνομα θα πρέπει να τύχει διαχείρισης ως τεκμήριο και θα πρέπει να φυλαχθεί ως τέτοιο, στον αστυνομικό σταθμό που θα υποβληθεί η καταγγελία. Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι αστυνομικοί σταθμοί δεν διαθέτουν τέτοιες υποδομές.

    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ