• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

  Η NASA αναπτύσσει «αρειανούς κήπους»!

  Το χώμα του Άρη στερείται οργανικών θρεπτικών ουσιών που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των φυτών. 

  Εκτός από τον πειραματισμό με τις καλλιέργειες που γίνονται στο διάστημα, η NASA αρχίζει να δοκιμάζει τους “Αρειανούς Κήπους” για να βρει τα είδη των λαχανικών που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε χώμα από τον κόκκινο πλανήτη.

  “Το έδαφος, εξ ορισμού, περιέχει οργανικά συστατικά, έχει φυτική ζωή, έντομα, σκουλήκια, ο Άρης δεν έχει πραγματικό έδαφος”, δήλωσε ο Ralph Fritsche, ο ανώτερος υπεύθυνος για την παραγωγή τροφίμων στο διαστημικό κέντρο Kennedy.

  Σε μια προσπάθεια να προσομοιώσουν το έδαφος που υπάρχει στον Άρη, οι ερευνητές συγκέντρωσαν 45 κιλά παρόμοιου εδάφους από τη Χαβάη. 

  Ξεκινώντας από το μαρούλι, παρακολούθησαν την ανάπτυξη κάτω από τρεις μεταβλητές: Μία σε προσομοίωση, μία σε προσομοίωση με προστιθέμενα θρεπτικά συστατικά και μία σε γλάστρες.

  Παραδόξως, περίπου το μισό μαρούλι που καλλιεργήθηκε κάτω από τις συνθήκες του εδάφους του Άρη κατάφερε να επιβιώσει – αλλά με ασθενέστερες ρίζες και μεγαλύτερη περίοδο ανάπτυξης. 

  Όσο για τη γεύση του, ήταν ίδια ακριβώς, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η ομάδα σχεδιάζει να πειραματιστεί με μια ποικιλία από λαχανικά όπως τα ραπανάκια, το καλαμπόκι, το κινέζικο λάχανο, τα μπιζέλια, τις πιπεριές και τις ντομάτες.

  perierga.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ