• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

  Τρία «σενάρια τρόμου» φέρνουν κοντά τα γεγονότα

  Τι αναφέρει ρεπορτάζ που αφορά άμεσα την Ελλάδα

  Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», η οποία επικαλείται την συζήτηση που έγινε στο ΚΥΣΕΑ.


  Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η Αθήνα, σύμφωνα επικεντρώνει την προσοχή σε τρία «πιθανά σενάρια τρόμου».

  Πρώτον, η Τουρκία να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο στην κυπριακή ΑΟΖ, όταν τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσει η άντληση των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει χαρακτηριστικά την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ η Αθήνα εκτιμά ότι μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας θα χρησιμοποιηθεί από τους «σκληρούς» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να τεθεί και τυπικά τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, πριν ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρήσει (αν προχωρήσει) στην επαναφορά της θανατικής ποινής.
  Δεύτερον, κατάληψη από την Τουρκία μιας βραχονησίδας στο Αιγαίο, είτε με επίσημη εντολή είτε με ομάδα θερμόαιμων που επιδιώκει το θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, όπως ακριβώς συνέβη το 1996 στα Ίμια. «Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτή τη φορά κάτι τέτοιο, δεν θα πάρει ο αέρας τη σημαία», συνηθίζει να λέει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Άγκυρας.
  Τρίτον, προβοκάτσια στη Θράκη. Η υπόθεση με τα –αχρησιμοποίητα- όπλα που βρέθηκαν σε τζαμί δεν έχει διαλευκανθεί, οι ενδείξεις όμως επιμένουν πως δεν πρόκειται για «αθώα» ή «τυχαία» ενέργεια, αλλά πίσω της βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες γειτονικής χώρας.
  Την Αθήνα προβληματίζει ιδιαίτερα και το γεγονός ότι πληθαίνουν οι δυνάμεις στο εσωτερικό της Ένωσης που επιδιώκουν να διακοπούν οριστικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας.

  Η αλήθεια είναι πως ο Ερντογάν λογίζεται ως «απρόβλεπτος» και σίγουρα απομακρύνεται από την Δύση, προωθώντας την ισλαμική μορφή του «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια».

  Η λογική λέει πως, στην παρούσα φάση επιθυμεί «ειρήνη», προκειμένου να εδραιώσει την εξουσία του στην Τουρκία, κρατώντας παράλληλα την προσοχή της κοινής γνώμης στραμμένη στις τουρκικές επιδιώξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη.

  el.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ