• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 2 Μαΐου 2017

    Διαφήμιση του Dove παρουσιάζει άντρα ως «μαμά» (video)

    Μια νέα διαφήμιση του Dove δείχνει διάφορες μαμάδες διαφορετικών φυλών, να λένε τις απόψεις τους σχετικά με τη μητρότητα και το τι σημαίνει για αυτές να είσαι "καλή μαμά".

    «Εσύ είσαι ο μόνος εμπειρογνώμονας για το παιδί σου», λέει μια μητέρα. «Πιστέψτε στον εαυτό σας, πιστέψτε στην ικανότητά σας ως γυναίκα», λέει μία άλλη.

    Ανάμεσα στις μαμάδες εμφανίζεται και ο/η "Shea", ένας λευκός άντρας ντυμένος σαν γυναίκα, δίπλα σε μία νεαρή γυναίκα. Η διαφήμιση δεν καθιστά σαφές αν ο "Shea" είναι τρανσέξουαλ("trans") ή είναι ντυμένος με γυναικεία ρούχα ("cross-dressing"), αλλά ο Shea λέει ότι είναι ο βιολογικός γονέας του παιδιού που φαίνεται στην διαφήμιση και ότι αυτός και η σύζυγός του «θα είναι και οι δύο μητέρες».

    «Και οι δύο θα είμαστε μαμάδες», δηλώνει ο "Shea" στην διαφήμιση, η οποία προωθεί τη σειρά προϊόντων Baby Dove. «Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος να τα κάνεις όλα», λέει.
    Δείτε το βίντεο:

    Η συντηρητική ομάδα One Million Moms που υπερασπίζεται την οικογένεια επέκρινε δριμύτατα τη διαφήμιση.


    Η Monica Cole, διευθύντρια της One Million Moms, έγραψε σε άρθρο της ότι η απαράδεκτη διαφήμιση, η οποία δείχνει έναν «πατέρα που προσπαθεί να περαστεί ως μητέρα», προωθεί μια μη υγιεινή εικόνα του τι είναι μια μητέρα.

    Η Cole γράφει, ότι ο Shea "είναι αντικειμενικά και αμετάκλητα άνδρας. Η ελάχιστη απαίτηση για να είναι κάποιο άτομο μητέρα είναι να είναι αντικειμενικά γυναίκα".

    Και προσθέτει: «Το βασικό χαρακτηριστικό των μητέρων είναι το αντικειμενικό τους φύλο ως γυναίκες. Ό, τι και άλλο να είναι η μητέρα, πρώτα και αναγκαστικά είναι γυναίκα. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι και ποτέ δεν μπορεί να είναι γυναίκα και, επομένως, δεν είναι και ποτέ δεν μπορεί να είναι μητέρα».

    Ο Cole κατηγόρησε τον Shea ότι απορρίπτει ουσιαστικά το φύλο του και ότι «εγκατέλειψε το γιο του».

    «Τι μήνυμα στέλνει στον γιο του; Ενώ κοιτάζει προς τα μέσα τις δικές του ναρκισσιστικές και διαταραγμένες επιθυμίες, ο 'Shea' αγνοεί τόσο τις ανάγκες όσο και τις μελλοντικές επιθυμίες του γιου του που θα χρειαστεί έναν πατέρα που χαίρεται το ρόλο του ως πατέρας. Θα επιζητήσει έναν πατέρα που δεν θα είναι δημόσιο θέαμα», συνέχισε.

    «Ο γιος του θα χρειαστεί έναν πατέρα να είναι ένα πρότυπο για αυτόν, να του δείξει τον τρόπο να γίνει ένας άντρας και να τον διδάξει να αγαπά τη δική του φύση». Ο Shea «αντίθετα θα τον διδάξει να ντρέπεται και να νιώθει ένοχος για τα δικά του φυσικά και σωστά συναισθήματα θλίψης για τον χαμένο πατέρα του».

    Η Dove απάντησε, λέγοντάς της ότι η εταιρεία "δεν επιθυμούσε να προσβάλει κανέναν".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ