• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

    Οι πόλεις που θα μετακινούνται

     
    Ισπανός φοιτητής αρχιτεκτονικής Μανουέλ Ντομίνγκες σχεδίασε μια πόλη που κυριολεκτικά περπατά! Η πόλη βρίσκεται πάνω σε πλατφόρμα η οποία πατάει πάνω σε ερπύστριες. Σύμφωνα με τον δημιουργό της η πόλη αυτή θα μετακινείται όπου οι κάτοικοι της επιθυμούν.

    Φιλική στο περιβάλλον


    Ο Ντομίνγκες ονόμασε την πόλη που σχεδίασε «Very Large Structure», πολύ μεγάλη κατασκευή σε ελεύθερη μετάφραση. Υποστηρίζει ότι η πόλη θα διαθέτει ό,τι περιμένει κάποιος από αυτή: κατοικίες, δρόμοι, πάρκα, σχολεία, πανεπιστήμια, καταστήματα, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες κ.λπ.

    Η πόλη αυτή θα είναι «πράσινη» λειτουργώντας πλήρως με ανανεώσιμες και φιλικές στο περιβάλλον πηγές ενέργειες.

    Η χρήση

    Γιατί όμως να ζήσει κάποιος σε μια τέτοια πόλη; Σύμφωνα με τον δημιουργό της υπάρχουν αρκετοί λόγοι, όπως για παράδειγμα οι κάτοικοι να αποφασίσουν να τη μετακινήσουν και να πάνε να εγκατασταθούν σε μια περιοχή όπου θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση εργασίας.

    Θα μπορούν επίσης να μετακινήσουν την πόλη τους για περιβαλλοντικούς ή άλλους λόγους. Φυσικά όπως είναι ευνόητο μια τέτοια κατασκευή δεν μπορεί να μετακινείται όπου και όπως θέλει.

    Δεν θα μπορεί να βγει από το σημείο όπου βρίσκεται σε μια εθνική οδό και να κινηθεί εκεί όπως τα συμβατικά οχήματα. Αν κάποιος αποφασίσει να κατασκευάσει μια τέτοια πόλη θα πρέπει να την εγκαταστήσει σε κάποια μεγάλη επίπεδη ερημική περιοχή ώστε να μπορεί να μετακινείται εύκολα αν χρειαστεί.

    tovima
    apocalypsejohn

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ