• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

  ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ;- ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΟΣ

  Αρμαγεδδών προ των πυλών;- Αμερικανοί πολίτες προετοιμάζονται για μετεκλογικό χάος
  Πολλοί πολίτες στις ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι η εκλογή του νέου προέδρου θα οδηγήσει τη χώρα στην αναρχία και το απόλυτο χάος, που θα οδηγήσει στον εμφύλιο πόλεμο, την κατάρρευση της οικονομίας και της ζωής στην οποία είναι συνηθισμένοι.
  Το κίνημα «survivalists» στις ΗΠΑ πιστεύει στο σενάριο του «τέλους του κόσμου όπως τον ξέρουμε θα έρθει στην εποχή μας».
  Οι οπαδοί του είναι πεπεισμένοι ότι κάποια μέρα η οικονομία θα καταρρεύσει και η χώρα θα εισέλθει σε μια περίοδο απόλυτου χάους. Τότε, χιλιάδες άνθρωποι θα περιφέρονται στους δρόμους προς αναζήτηση τροφής και φαρμάκων και οι μόνοι που θα καταφέρουν να επιβιώσουν αν επικρατήσει αυτό το σενάριο θα είναι εκείνοι που θα έχουν προετοιμαστεί έγκαιρα.
  Προετοιμασίες για επιβίωση
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στις ΗΠΑ ζουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια οπαδοί αυτής της ιδεολογίας, που ζουν συνεχώς με την προετοιμασία για την επιβίωση από φυσικές καταστροφές, επιδημίες, λιμούς, πυρηνικό πόλεμο ή κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα αλλάξουν τον κόσμο.
  armageddon2
  Οι φόβοι για την εκδήλωση αυτής της κοινωνικής αναταραχής ενεργοποιείται σε περιόδους εκλογών, ιδιαιτέρως όταν αυτές πραγματοποιούνται σε περιόδους ισχυρών πολιτικών εντάσεων, όπως η σημερινή κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Πολλοί πιστεύουν ότι από τη στιγμή που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος θα ξυπνήσουν οι χειρότεροι φόβοι τους. Για παράδειγμα σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The New York Times, πολλοί οπαδοί του Τραμπ είναι πεπεισμένοι ότι μια πιθανή νίκη της Κλίντον θα είναι η απαρχή ενός νέου εμφυλίου πολέμου.
  Άμεση δράση
  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος, σύμφωνα με τους «survivalists» μόλις έρθει η «ημέρα του Αρμαγεδδώνα», είναι να εγκαταλείψει όσο τον δυνατόν συντομότερα τις πόλεις. Ως εκ τούτου θα πρέπει εκ των προτέρων να έχει επιλέξει διαδρομές διαφυγής και να έχει όλα τα απαραίτητα έτοιμα. Εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν προϊόντα που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιβιώσουν για αρκετούς μήνες του κοινωνικού χάους: χάρτες, πυξίδες, κιτ πρώτων βοηθειών, φακούς, νερό και τρόφιμα για αρκετές εβδομάδες.
  Αυτή η προετοιμασία φυσικά απαιτεί οικονομικά έξοδα. Μια συσκευασία με τα προς επιβίωσιν απαραίτητα μπορεί να κοστίσει μέχρι και 1.000 δολάρια, ενώ η κατασκευή ενός υπόγειου καταφυγίου μπορεί να φτάσει και τα 100.000 δολάρια. Συνιστούν, βέβαια, την προμήθεια όπλων για να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τους ανέτοιμους, που είναι γνωστή ως «zombies», καθώς και πολύτιμους λίθους, για να συναλλάσσονται με τους «επιζήσαντες από το τέλος του κόσμου».
  Ο «παράγων φόβος»
  Σε περιόδους κοινωνικής έντασης το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει ο πανικός και η κοινωνική παράνοια. Σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική πύλη Motherboard, οι προεδρικές εκλογές κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν περισσότερα περίεργα προϊόντα.
  «Χθες ήρθε ένας πολύ ανήσυχος άνθρωπος για να αγοράσει ένα μηχάνημα αποξήρανσης της τροφής με διαχωρισμό των υγρών, η οποία να έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί τις ανάγκες μαις ντουζίνας ανθρώπων για έναν χρόνο», λέει ο Μπράϊαν Νέλσον, του The Epicenter ενός διαδικτυακού καταστήματος «επιβίωσης». «Είναι ο παράγοντας του φόβου», τονίζει.
  armageddon3
  «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και θέλουν τουλάχιστον να είναι προετοιμασμένοι», σημειώνει η Κέηθ Μπανσέμερ, αντιπρόεδρος του My Patriot Supply, ενός άλλου καταστήματος που πωλεί προϊόντα επιβίωσης. Θεωρεί ότι αυτή η εποχή των εκλογών ήταν η καλύτερη για την επιχείρησή της.
  Παρά το γεγονός ότι τα σενάρια μιας πιθανής οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής καταστροφής δεν λάβει σάρκα και οστά μέχρι στιγμής στην ιστορία των ΗΠΑ, οι «survivalists» εξακολουθούν να προετοιμάζονται για το χάος αγοράζοντας προϊόντα τα οποία σίγουρα θα εξακολουθήσουν να είναι χρήσιμα και μετά τις επερχόμενες εκλογές.

  apocalypsejohn.com

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ