• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

    Η Ατζέντα 21 εφαρμόζεται με...ζήλο στη συμπρωτεύουσα. Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η ενοικίαση διαμερισμάτων για τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη

    Αύξηση ,αν και μικρή, έχουν παρουσιάσει οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων στην αστική ζώνη της Θεσσαλονίκης τα οποία θα αποτελέσουν για τον φετινό χειμώνα τις πρώτες κατοικίες για εκατοντάδες μετανάστες.

    Το πρόγραμμα «REACT» (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) το οποίο είχε κάθε έγκριση των τοπικών αρχών, άρχισε να εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες με ιδιαίτερο ζήλο, ωστόσο από τα 100 πρώτα διαθέσιμα διαμερίσματα, μόλις στα 10 έχουν εγκατασταθεί κυρίως οικογένειες προσφύγων.

    "Προβλέπεται η ενοικίαση 70 διαμερισμάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης, 20 από τον δήμο Νεάπολης και 10 από τον δήμο Καλαμαριάς. Επιπλέον, ήταν διστακτικοί γιατί τα συμβόλαια υπογράφονταν μέχρι το τέλος του 2016 αλλά πλέον υπάρχει δυνατότητα επέκτασης και για το νέο έτος ενώ όλα τα διαμερίσματα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως να έχουν ενεργειακό πιστοποιητικό, θέρμανση και ζεστό νερό", δήλωσε για το εγχείρημα αυτό η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.
    Βλέπουμε ότι ήδη δοκιμαστικά έχουν αρχίσει οι πρώτες ενοικιάσεις διαμερισμάτων από κάποιους "καλοθελητές", στα πλαίσια πάντα των υποδείξεων του ΟΗΕ, στον οποίο ανήκει και το εν λόγω πρόγραμμα. 
    Τι θα γίνει όμως όταν τα 200.000 και πλέον ακίνητα σε όλη τη χώρα βγουν υποχρεωτικά στο σφυρί, όπως εξάλλου είναι προβλεπόμενο για το επόμενο έτος; 
    Πρόκειται για άλλη μία δικαίωση του Δημοσθένη Λιακόπουλου, μία από τις πολλές:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ