• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΘΡΑΣΟΣ …ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ!! «Είναι ώρα οι ‘Ελίτ’ να σηκωθούν, ενάντια στις …αμαθείς μάζες»!!!!!!!

    (ΜΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ! ΕΔΩ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΤ.ΤΡΑΜΠ…)
    Άλλο ένα κρούσμα, ξεδιάντροπου ‘ελιτισμού’ και δείγμα του πως εννοούν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποιήσεως την λέξη «δημοκρατία». Όταν δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, τότε μετατρέπεται σε …«παραλογισμό αμαθών μαζών»!
    Οι οποίες «αμαθείς μάζες»(!) χρειάζονται «επανευθυγράμμιση» από τους «λογικούς»! Η Νέα Τάξη ομόφωνα και χωρίς συστολές αναγνωρίζει έναν εχθρό. Τον εθνικισμό.
    Κάποιοι, εν τούτοις, συνεχίζουν να ζουν «στον κόσμο τους», εγκλωβισμένοι σε απαρχαιωμένα δίπολα και γκρεμισμένα κοσμοείδωλα…. (Το άρθρο παρατίθεται στο ιστολόγιο του ‘κόκκινου ουρανού’. Φωτογραφίες & σχόλια εντός παρενθέσεων «Ιω.Καπ.»)
    Από το (ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ) άρθρο του Foreign Policy:
    Από το (ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ) άρθρο του Foreign Policy:
    Ο εξτρεμισμός γίνεται ‘mainstream’. Ένα από τα πιο ξεδιάντροπα χαρακτηριστικά της ψηφοφορίας του ‘Brexit’ ήταν η απόλυτη αποκήρυξη των τραπεζιτών και ΄των οικονομολόγων και των αρχηγών κρατών της Δύσεως, που προειδοποίησαν τους ψηφοφόρους για τους κινδύνους από ένα χωρισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    OΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΑΣ ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ...("Ι.Κ.")
    OΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΑΣ ΜΕΓΕΝΘΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ
    ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ…(«Ι.Κ.»)
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον, πίστευε ότι οι ψηφοφόροι θα σέβονταν την σχεδόν καθολική άποψη των εμπειρογνωμόνων. (Σιγά τους «εμπειρογνώμονες»…) Αυτό δείχνει πόσο εντελώς υποτίμησε τον δικό του λαό!
    13
    Ήδη η Ευρώπη δείχνει προς μία κατεύθυνση. Σε πολλά μέρη της Ευρώπης, ακροδεξιά τοπικιστικά κόμματα (Ναί, ο εφιάλτης σας!) είναι επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις.
    Μέχρι στιγμής, κανένα δεν έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία, αν και τον περασμένο μήνα ο Norbert Hofer, ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας, έφτασε στο παρά τρίχα, να κερδίσει την εκλογή του Προέδρου. (ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ! ΑΛΛΑ ΣΤΟ …’ΤΣΑΚ’, «ΒΓΗΚΕ» Ο ΑΛΛΟΣ…)
    AYTO, EINAI OTI AΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ VW, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΗΓΕΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...  Δ Ι Α Λ Υ Θ Η Κ Ε !...
    AYTO, EINAI OTI AΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ VW, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΗΓΕΤΟΥ, ΤΟΥ
    ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ…
    Δ Ι Α Λ Υ Θ Η Κ Ε !…
    (Ενώ, τον προηγούμενο ηγέτη τους, στην Αυστρία, τον …»τ ρ α κ ά ρ α τ ε» με το αυτοκίνητό του! Ή νομίζετε, ότι ξεχνιούνται ΑΥΤΑ;)
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ! ΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ...
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ! ΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ…
    Τα ‘mainstream’ κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς, ίσως όλο και περισσότερο ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν μακριά τους εθνικιστές.
    Αυτό έχει ήδη συμβεί στη Σουηδία, όπου ένα κεντροδεξιό κόμμα λειτουργεί ως εταίρος μειοψηφίας στην κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αν οι σοσιαλιστές στη Γαλλία χάσουν τον πρώτο γύρο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποστηρίξουν τους συντηρητικούς κεντροδεξιούς, εναντίον του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ! ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.  ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ ΛΕΕΙ, ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΓΗ!!! ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ! ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
    ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ ΛΕΕΙ,
    ΟΤΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ, ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΛΕΓΗ!!! ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ…
    Ίσως αυτές οι άτυπες συμμαχίες, μπορούν να επιβιώσουν μέχρι να πέσει ο πυρετός. (ΔΗΛΑΔΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΦΩΝΕΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΛΑΘΡΟΠΛΗΜΜΥΡΙΔΑ, Η ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ «ΛΕΓΟΝΤΑΙ» ΤΑΧΑ …»ΠΥΡΕΤΟΣ»; ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΝΕΣΘΕ!)
    Όμως, η επιτακτική ανάγκη της συμβιώσεως, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια πραγματική επανευθυγράμμιση. Δηλαδή, τα διάφορα κομμάτια των κομμάτων από την αριστερά και δεξιά, θα μπορούσαν να συγκλίνουν προς τον σχηματισμό ενός διαφορετικού είδους κέντρου, υπερασπιζόμενα τον πραγματισμό, την βελτιοδοξία, τις τεχνικές γνώσεις, και την αποτελεσματική διακυβέρνηση ενάντια στις ιδεολογικές δυνάμεις, που συγκεντρώνονται στα άκρα των δύο πλευρών.
    Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες – και ίσως τους Βρετανούς Συντηρητικούς με το ‘Brexit’ – να χάνουν τον έλεγχο των θυμωμένων, εθνικιστικών τάξεων και να τοποθετούσαν και να ανασύσταιναν τους εαυτούς τους, ως το είδος των ‘Main Street’, ‘pro-business’ κομμάτων, που ήταν πριν από μια γενιά, πριν ο ιδεολογικός τους ζήλος, τους οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αυτό μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική λύση τους στον παραγκωνισμό…. (…ΗΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΣ, ‘ΑΡΕΣ-ΜΑΡΕΣ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ’!)
    17
    Το ζήτημα τελικά είναι η παγκοσμιοποίηση. ‘Brexit’, Trump, Εθνικό Μέτωπο, και ούτω καθ΄εξής, δείχνουν ότι οι πολιτικές ‘ελίτ’, έχουν υποτίμησαν το βάθος της οργής στις παγκόσμιες δυνάμεις…
    Μπορεί να φαίνεται περίεργο το γεγονός, ότι η αντίδραση έχει έρθει σήμερα και όχι αμέσως μετά την οικονομική κρίση του 2008, αλλά και η υποχώρηση της κρίσεως, έχει οδηγήσει σε μια νέα αίσθηση στασιμότητος….
    ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ 'ΕΛΙΤ' ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ! ΟΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ...
    ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ‘ΕΛΙΤ’ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΤΩΝ
    ΤΡΑΠΕΖΩΝ! ΟΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ…
    Ήμουν πρόσφατα στην Πολωνία, όπου ένα ακροδεξιό κόμμα που μιλάει για εθνικισμό και παράδοση, έχει αποκτήσει ισχύ παρά τα χρόνια της αναμφισβητήτου ευημερίας κάτω από ένα κεντρώο καθεστώς.
    Οι υποστηρικτές χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις ξανά και ξανά για να εξηγήσουν την ψήφο τους: «Αξίες και παράδοση». (ΣΑΣ «ΤΣΟΥΖΟΥΝ» ΑΝΕΙΠΩΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ, Ε;) Ψήφισαν υπέρ της Πολωνικότητος και κατά της νεωτερικότητος της Δυτικής Ευρώπης.
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ, ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ! ΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΩΣ, ΕΙΤΕ ΔΥΣΚΟΛΩΣ, ΕΙΤΕ ...ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ! ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ 'ΕΛΙΤ'...
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ, ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ! ΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΩΣ,
    ΕΙΤΕ ΔΥΣΚΟΛΩΣ, ΕΙΤΕ …ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΩΣ! ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, Η
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ‘ΕΛΙΤ’…
    Ίσως η πολιτική επαναπροσδιοριστεί γύρω από τον άξονα της παγκοσμιοποιήσεως, με τους θυμωμένους από τη μία πλευρά και τους πραγματιστές, από την άλλη.
    Οι εθνικιστές θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξεως και της λευκής μεσαίας τάξεως, που βλέπουν τους εαυτούς τους ως υπερασπιστές της εθνικής κυριαρχίας.
    Το μεταρρυθμιστικό κέντρο, θα περιλαμβάνει τους ωφελημένους της παγκοσμιοποιήσεως και των φτωχών και των μη-λευκών και περιθωριακών πολιτών, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η εξύμνηση της εθνικής ταυτότητός τους αποκλείει. … «
    Το σχίσμα που βλέπουμε να ανοίγεται μπροστά μας, δεν είναι μόνο για τις πολιτικές, αλλά για την πραγματικότητα. Οι δυνάμεις του ‘Brexit’ κέρδισαν επειδή κυνικοί ηγέτες(!) ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν την παράνοια των ψηφοφόρων, λέγοντάς τους ψέμματα(!!!) για τους κινδύνους της μεταναστεύσεως και το κόστος της εντάξεως στην ΕΕ.
    Μερικοί από αυτούς τους ηγέτες, έχουν ήδη αρχίσει να παραδέχονται ότι έλεγαν ψέματα… Στις ΗΠΑ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, έχει πέσει στην αγκαλιά ενός ανθρώπου, του Donald Trump, που κατασκευάζει πραγματικότητες, στις οποίες ο αμαθής λαός θα ήθελε να ζει. (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ; ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΤΡΑΜΠ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;)
    Μήπως είπα «αμαθής»; Ναι. Είναι απαραίτητο να πούμε, ότι οι άνθρωποι είναι παραπλανημένοι και ότι το έργο της ηγεσίας είναι να τους βγάλουν από τις αυταπάτες τους.
    Είναι αυτό «ελιτίστικο»; Ίσως είναι. Ίσως έχουμε κλίνει τόσο πολύ στο να εξυμνούμε την αυθεντικότητα κάθε προσωπικής πεποιθήσεως, ώστε τώρα είναι ‘ελιτίστικο’, να πιστεύεις στην λογική, την εμπειρία και τα διδάγματα της ιστορίας.
    Αν ναι, το κόμμα που αποδέχεται την πραγματικότητα, πρέπει να είναι προετοιμασμένο να τα βάλει με το κόμμα, που αρνείται την πραγματικότητα, και των υποκινητών του ανάμεσα εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα. Αν αυτή είναι η επανευθυγράμμιση που έρχεται, θα πρέπει να την αγκαλιάσουμε. (ΑΠΛΩΣ …ΜΠΟΥΡΔΕΣ!)
    20
    ΚΟ: Κατά «συγκυρία», στο τεύχος του περιοδικού ‘ΕΠΙΚΑΙΡΑ’ υπάρχει άρθρο του Zbigniew Brzezinski, ενός από τα πιο ‘πιστά σκυλιά’ της παγκοσμιοποιήσεως, με τίτλο «Προς μια παγκόσμια Επανευθυγράμμιση»!
    Το ‘Foreign Policy’ είναι μια ειδησεογραφική έκδοση και ιστοσελίδα, που ιδρύθηκε το 1970 και που «επικεντρώνεται στις παγκόσμιες υποθέσεις, τα τρέχοντα γεγονότα και την αμερικανική και διεθνή πολιτική»…
    21
    Βρίσκεται υπό την ηγεσία του ‘CEO’ και αρχισυντάκτη David Rothkopf, (εβραϊκής καταγωγής και μέλος του πανίσχυρου και διαβόητου ‘CFR’).

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ