• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

    10.8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

    ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΔΑΓΚΩΣΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


    ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟ

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
    ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

    Η ανακοίνωσή μας αυτή γίνεται σε συνέχειαερωτημάτων του με αρ. πρωτ. 2405/29.6.2016 εγγράφου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
    Προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, αναφορικά με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις για την εταιρεία μας από τις πρόσφατες οικονομικές και νομικές εξελίξεις του Ομίλου εταιρειών ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, σημειώνουμε τα παρακάτω:
    Η εταιρεία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ διενεργούσεσημαντικές πωλήσειςμέσω της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ αλλά και άλλων συνδεδεμένων εταιρειών του Ομίλου (EXPRESS, ΞΥΝΟΣ, ΠΕΙΡΑΙΚΟΝ). Τα σχετικά ποσοστά επί του συνολικού κύκλου εργασιών της ανέρχονταν σε 18.8% για το 2014 και 16.35% για το 2015. Για τη χρήση του 2016οι σχετικές πωλήσεις έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό, αντιπροσωπεύοντας το 4,9% του συνολικού κύκλου εργασιών της ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ για το 5μηνο 2016.
    Το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών των πωλήσεων μέσω των εταιρειών του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έχει ανακτηθεί μέσω άλλων αλυσίδων και συνεργατών της εταιρείας. Παράλληλα η εταιρεία έχει προετοιμάσει σειρά ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με την διασφάλιση του κύκλου εργασιών της στην αγορά.
    Κατά το μεταβατικό διάστημα η εταιρεία αναμένει μικρή σχετικά μείωση του κύκλου εργασιών χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την εξομάλυνση της τροφοδοσίας της κατανάλωσης, χρόνος που σχετίζεται με την νομική, χρηματοδοτική και επιχειρηματική λύση που θα επιλεγεί για τον Όμιλο των εταιρειών της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ.
    Οι συνολικές,άμεσες και έμμεσες (ABCFactors και αντιπρόσωποι), απαιτήσειςτης εταιρείας ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ στις 31/5/2016 ανέρχονταν σε €10.82 εκατ.
    Η εταιρεία μας σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα διενεργεί για κάθε χρήση πρόβλεψη για ενδεχόμενες επισφαλείς απαιτήσεις. Με ημερομηνία 31/5/2016 οι συσσωρευμένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων της εταιρείας ανέρχονταν στο ποσό των €2.98 εκατ.
    Επιπλέον με το ιδιωτικό συμφωνητικό υπαγωγής σε διαμεσολάβηση της 22.6.2016, η Εταιρεία μας έχει προχωρήσει σε διακανονισμό οφειλής με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ για ποσό €10.3 εκατ.

    Επειδή το ζήτημα της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχει ασάφεια ως προς τη λύση που θα επιλεγεί για το συγκεκριμένο θέμα, η εταιρεία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΕ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει με ασφάλεια, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, την επίπτωση επί των αποτελεσμάτων χρήσης της αλλά και της καθαρής της θέσης.

    Επειδή οι όποιες εκτιμήσεις μας θα εξαρτηθούν από τη λύση που θα υπάρξει για το ζήτημα των εταιρειών του Ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, η Εταιρεία μας θα επανέλθει με νεώτερη ανακοίνωση της.

    bankstersae

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ