• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

    Αυτό κι αν είναι έκπληξη: Καταργούνται τα κλειδιά των αυτοκινήτων! Τι θα ισχύει από εδώ και πέρα

    Η τεχνολογία κάνει άλματα και η αυτοκινητοβιομηχανία επωφελείται από τις νέες εφαρμογές που αυξάνουν την ασφάλεια και την λειτουργικότητα των νέων μοντέλων.
    Στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου, ηVolvo παρουσίασε το ψηφιακό κλειδί στο περίπτερο της επίσης σουηδικής εταιρείας Ericsson.
    Πρόκειται για ένα ψηφιακό κλειδί, ένα app για κινητά τηλέφωνα, που αντικαθιστά το φυσικό κλειδί. Το ψηφιακό κλειδί θα λειτουργεί με τεχνολογία Bluetooth και θα προσφέρει στους πελάτες της μάρκας μεγαλύτερη ευελιξία.
    Έχει την δυνατότητα να κάνει οτιδήποτε κάνει σήμερα ένα κλασικό κλειδί, όπως το να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες ή το πορτμπαγκάζ και να ενεργοποιεί τον κινητήρα.
    Επιπλέον, η νέα τεχνολογία θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να έχουν περισσότερα από ένα ψηφιακά κλειδιά, επιτρέποντάς τους πρόσβαση σε διαφορετικά αυτοκίνητα της Volvo σε διαφορετικές τοποθεσίες, ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μετακίνησής τους.
    Μέσω της εφαρμογής, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση και να πληρώσει για ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο οπουδήποτε στον κόσμο και να παραλάβει αμέσως το ψηφιακό κλειδί στο τηλέφωνο του. Κατά την άφιξή του, απλά θα εντοπίζει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μέσω GPS, θα το ξεκλειδώνει και θα φεύγει.
    Η Volvo θα εφαρμόσει πιλοτικά αυτήν την τεχνολογία σε μερικές εβδομάδες, μέσω της εταιρείας ενοικίασης Sunfleet, που εδρεύει στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία. Περιορισμένος αριθμός εμπορικά διαθέσιμων αυτοκινήτων θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία το 2017.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ