• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

    Συντριβή αεροσκάφους: Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ο Κύπριος πιλότος

    ΤΟ BOEING ΕΚΑΝΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ - ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 62 ΝΕΚΡΟΥΣ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ανθρωπότητα τη νέα αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/03) στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας, όταν αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, τύπου Boeing 737-800 συνετρίβη λίγα δευτερόλεπτα πριν την προσγείωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 62 άνθρωποι
    Η μοιραία πτήση 981 της Flydubai δεν προσγειώθηκε ποτέ στον προορισμό της, καθώς συνετρίβη λίγα δευτερόλεπτα πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στη νότια Ρωσία, παρασύροντας στο θάνατο 62 άτομα.
    AdTech Ad
    Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας:
    To Βoeing, που πετούσε ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, δεν εξέπεμψε σήμα SOS πριν την συντριβή του, όπως ανακοίνωσε ο CEO της FlyDubai, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης.
    Ο πιλότος, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, φέρεται να έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, καθώς και μια αποτυχημένη προσπάθεια να προσγειωθεί. Δυστυχώς, κατά τη δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης ήρθε και το τέλος...
    65544584854dds
    Το πρακτορείο "Ria Novosti" μεταδίδει ότι από τα μέλη του πληρώματος εκτός από τον Κύπριο πιλότο, ήταν δύο Ισπανοί, ένα Ρώσος, ένας από την Κολομβία, ένας Καζάκος και ένας από τις Σευχέλες. Οι επιβάτες ήταν 44 Ρώσοι, οι περισσότεροι κάτοικοι Ροστόφ, 8 Ουκρανοί, δύο Ινδοί κι ένας Ουζμπέκος. Συνολικά ήταν 18 άντρες, 33 γυναίκες και τέσσερα παιδιά.
    Ανθρώπινο λάθος ή τεχνική βλάβη
    Δύο είναι οι βασικές εκδοχές για τα αίτια της συντριβής: Να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών ή σε τεχνική βλάβη, σύμφωνα με το πρακτορείο "Sputnik".
    Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας
    Το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai του Ντουμπάι, (Flydubai Flight 981) που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της Ρωσίας, συνετρίβη τα ξημερώματα (2.50 ώρα Ελλάδος) κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ στην νότια Ρωσία και οι 62 επιβαίνοντες είναι όλοι νεκροί (55 επιβάτες, 7 μέλη πλήρωμα).
    download 1
    "Η flydubai με λύπη της επιβεβαιώνει ότι η πτήση FZ981 συνετρίβη κατά την προσγείωση, καθώς και τον απολογισμό των θυμάτων αυτού του τραγικού δυστυχήματος", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, αμέσως μετά το αεροπορικό δυστύχημα.
    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι "κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συγκεντρώσει πληροφορίες για το δυστύχημα" και προσθέτει πως προσεύχεται για τα θύματα.
    Κύπριος ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους
    c806f84bee165b688ce6dfe3fb0d766c 660x 1 copy
    Ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai ήταν κυπριακής εθνικότητας, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη ρωσική εισαγγελία.
    "Πενήντα πέντε επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Έξι από τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν ξένοι. Ο κυβερνήτης ήταν υπήκοος της Κύπρου", δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
    Εξάλλου η υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στο Ντουμπάι ανακοίνωσε πως ένας Ρώσος πολίτης ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος και πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πολίτες της Ισπανίας και των Σεϋχελλών μπορεί να περιλαμβάνονται μεταξύ των θυμάτων.
    Το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ Ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο.
    fly
    Βρέθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά
    Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως βρέθηκαν και τα δύο κουτιά του αεροπλάνου στον τόπο της συντριβής.
    033 2809743
    Το αεροπλάνο συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.
    Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews, το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.
    Σήμερα το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ επί του Ντον ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
    033 2809793
    Ποια είναι η αεροπορική εταιρεία;
    Η flydubai, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008.
    Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στη σκιά της μεγάλης αδελφής της, της εταιρείας Emirates, πρώτης στον κόσμο σε όρους διεθνών επιβατών.
    Για το 2015, η flydubai ανακοίνωσε στις 10 Δεκεμβριου καθαρά κέρδη 27,4 εκατ. δολαρίων, λιγότερα κατά 59,7% σε σχέση με το 2014, μια μείωση την οποία εξήγησε επικαλούμενη την ισχυρή ισοτιμία του δολαρίου και την αναστολή ορισμένων δρομολογίων λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.
    Η εταιρεία, η οποία δεν είχε καταγράψει από την ίδρυσή της κάποιο μείζον ατύχημα, εξυπηρετεί 90 προορισμούς που απέχουν λιγότερο από έξι ώρες πτήσης από το Ντουμπάι, με έναν στόλο 50 Boeing 737.
    Το σημείο της συντριβής
    download
    Συλλυπητήρια από Πούτιν
    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκρόσωπο του Κρεμλίνου.
    Η στιγμή της συντριβής
    Η στιγμή της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους όπως έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. 
    Επίσης, το Russia Today έχει ακόμη αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου στο Ροστόφ.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ