• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

    Ο φόβος των εκδικητικών Θεών

    Οι άνθρωποι σήμερα εργάζονται , συνεργάζονται, επικοινωνούν, αλληλεπιδροούν μεταξύ τους μέσω του διαδικτύου. Όμως τι συμβαίνει όταν οι διαφορετικότητα συγκρούεται με τα πιστεύω ,και τη λεγόμενη "θρησκεία" των λαών ;
    Οι αρχαίοι εκδικητικοί θεοί βρίσκονται πάντα στο παρασκήνιο , να στοιχειώνουν τις ζωές όχι μόνο της παλιάς αλλά και σύγχρονης γενιάς ανθρώπων. Μέσα απο χιλιάδες μύθους , παραδόσεις, κρύβεται μια αλήθεια, που κάνει κύκλους στη φαντασία και την πραγματικότητα. Η ιστορία των λαών κρύβει πάντα ένα άβατο μυστήριο, που έντεχνα προστέθηκε, για να ιντριγκάρει την υπακοή, να ατονίσει το ενδιαφέρον, και να σταματήσει την έρευνα αρκετών ατίθασων .
    Το πέτυχε, μέχρι ενός σημείου. Ο φόβος, και η ανασφάλεια δημιούργησαν τον χαοτικό τρόπο ζωής της σύγχισης και της κυνηγημένης γνώσης, μέσα απο ποταμούς αίματος. Εκπαιδεύτηκε το μάτι να αμφισβητεί ακόμη και σε οφθαλμοφανείς αποδείξεις. Εκπαιδεύτηκε στο φόβο των εκδικητικών θεών, που έδωσαν απλόχερα την ευλογία τους στους μίζερους θρησκόληπτους,με αντάλλαγμα το ξεροκόμματο της ευκαιρίας να ζήσεις και να αναπνέεις σ'αυτό τον κόσμο.
    Η σημερινή τεχνολογία μέσα σε ένα συνοθύλευμα πληροφοριών,έδωσε την ευκαιρία της αναζήτησης. Τα εμπόδια δείχνουν ανυπέρβλητα, για αυτούς που μόνο κοιτούν, ψάχνοντας τις χιλιάδες παγκόσμιες ιστοσελίδες , χωρίς να βλέπουν με το τρίτο μάτι. Το μάτι της ψυχής. Πολλοί συγραφείς ασχολήθηκαν με το θέμα, και σκόρπισαν σελίδες με άπειρο μελάνι. Στην ουσία ουτε οι ίδιοι τόλμησαν να αγγίξουν την βαθύτερη αιτία της σύγχισης απόψεων, πόσο μάλλον να το προσεγγίσουν,ή ακόμη να εμπνεύσουν το δρόμο της σωστής αναζήτησης του Θείου και Προαιώνιου Δημιουργού Θεού, που υπάρχει υπήρχε και θα υπάρχει πάντα μέσα μας,σαν αντιστάθμισμα του σκοταδιστικού μεσαίωνα που βίωνε και βιώνει ο άνθρωπος απο τις απαρχές του κόσμου, εκτός απο μερικές φωτεινές εξαιρέσεις.
    Η πνευματική αναζήτηση έγινε ένας μάταιος κουραστικός αγώνας δρόμου, με τους πατροπαράδοτους θεούς να τρέχουν άκοπα στην "αμαρτωλή" συνείδηση κρατώντας την εκδικητική σκυτάλη στο τέρμα. Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις πολλών λαών (Ινδουισμός, Ισλάμ, ο Βουδισμός, Εβραική,καθώς και τις τοπικές παραδόσεις, όπως ανιμισμός και λατρεία των προγόνων, και άπειρες άλλες.) *(σημ. εξαιρείται ο Χριστιανισμός, γιατί ο Λόγος του Θεού Χριστού, δεν είναι θρησκεία,αλλά τρόπος ζωής),έχουν βάση τους τον ατομικισμό,την εκδίκηση τη σαρκολατρεία και έβαλαν το όριο στην κίνηση του μυαλού, για όσους επέλεξαν να ακούσουν το σώμα τους και όχι την κινητήριο δύναμη του μυαλού και της ψυχής.
    Η σκυτάλη της απελευθέρωσης , βρίσκεται ένα βήμα πρίν το τέρμα. Λέγεται Αγάπη, σε όλες τις μορφές της , σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς όρια, τριτοκοσμικές προκαταλήψεις και νόμους ταμπού, και έχει ένα απλό και ανέξοδο τίμημα.Λέγεται επιλλογή, και είναι γνώρισμα όλων των πραγματικά σκεπτόμενων ανθρώπων.

    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ