• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

    ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ... ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Aφγανοί λάθρο διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας και ζητούν δικαίωμα μετεγκατάστασης στην Ελλάδα! (φωτό)

    της Χριστίνας Κοκκίνη
    Με συνθήματα «Εχουμε ίσα δικαιώματα για μετεγκατάσταση», «Ολοι οι Αφγανοί είμαστε πρόσφυγες», εκατοντάδες Αφγανοί λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 

    Οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Βικτωρίας και τελικός τους προορισμός είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας. 
    Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να αποκτήσουν άσυλο, να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες και να τους δοθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και άδεια παραμονής στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.
    Νωρίτερα, πορεία είχαν πραγματοποιήσει οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, με αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα. 
    Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3.000.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ακόμα, ενώ στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου είναι σε στάση αναμονής άλλο 1.500.000.
    Συνολικά, δηλαδή, 4.500.000 αλλοδαποί βλέπουν την Ελλάδα ως το επόμενο βήμα στάθμευσής τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της Χώρας μας.


    Όπως αποκαλύπτεται από τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις παρέχεται η δυνατότητα να βγάλουν κανονικά τα χαρτιά τους και να εργαστούν στην Ελλάδα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ