• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

    Atlas: το πιο κορυφαίο ανθρωπόμορφο ρομπότ από DARPA-GOOGLE.Ένα τεράστιο βήμα προς το εφιαλτικό "Ρομπότ Στρατιώτη/Μαχητή" του Μέλλοντος...

    Εισαγωγικό Σχόλιο: Γιώργος Ανεστόπουλος
     
    Είναι γεγονός πια το πιο προηγμένο μοντέλο ρομποτ υψηλής ικανότητας κίνησης, λεπτής και "βαριάς". 

    Φυσικά, χρηματοδοτήθηκε και προωθήθηκε ως ερευνητικό project από - ποιά άλλη; - την DARPA, την Υπηρεσία "προωθημένων αμυντικών ερευνών" των ΗΠΑ....

    Με αυτό το ρομποτ (και όχι μόνον φυσικά) έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα προς την εποχή των "Ρομποτ Μαχητών"...

    Περαστικά μας...

    Πιο κάτω παραθέτω μια σειρά από άρθρα γύρω απ' αυτό....καθένα προσθέτει και κάτι διαφορετικό...προτίμησα να τα βάλω έτσι "εν σειρά" για να δοθεί μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική εικόνα αυτού του εκπληκτικού και συνάμα "ιδιαιτέρως ανησυχητικού επιτεύγματος"...
    Περιλαμβάνουν εικόνες και βίντεο... 

    Να προσθέσω μόνον εδώ πως ο Στήβεν Χώκινγκ σε παλαιότερη (προ δεκαετίας συνέντευξή του, χαμένη δυστυχώς) είχε προβλέψει τον πόλεμο Ανθρώπων - Μηχανών και τον τοποθετούσε περί το 2060.

    Προέβλεπε δε πως οι μηχανές (τεχνητή νοημοσύνη) συνειδητοποιούν τον εαυτό τους και την ισχύ τους (την "ανωτερότητά τους έναντι των ανθρώπων") περί το 2040 - 2050...

    Περαστικά μας και πάλι....



    Σχετικά με τις "ανησυχίες του κορυφαίου επιστήμονα" γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη δείτε κι εδώ:

    Χώκινγκ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη κίνδυνος για τον άνθρωπο

    ...................................... 

     από το techfrog:



    Atlas, H νέα δημιουργία της Darpa!

    Η γνωστή Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνών ΗΠΑ,a.k.a. Darpa, δημιούργησε ένα νέο αμυντικό ρομπότ το οποίο μπορεί να κάνει τα πάντα σχεδόν και αποτελεί μακράν ότι καλύτερο έχουμε δει στη μηχανική και τη ρομποτική μέχρι σήμερα...
    Η τελευταία δημιουργία της DARPA, είναι το “ATLAS” το οποίο έχει φυσιολογική ανθρωπομετρία,2 χέρια, 2 πόδια, κορμό και κεφαλή,28 υδραυλικές αρθρώσεις ακριβούς ελέγχου,ενσωματωμένο υπολογιστή ελέγχου,σύστημα προστασίας από βίαια χτυπήματα και προσκρούσεις,αλγόριθμους αντίληψης,πλήθος οπτικοακουστικών αισθητήρων και πολλά ακόμη προτερήματα που το κάνει μοναδικό σε όλο τον πλανήτη...


    ...............................
    από το techingreek:
    Οι ερευνητές της Boston Dynamics, μία από τις πολλές  εταιρείες ρομποτικής που είχε αγοράσει η Google,  παρουσίασαν το ρομπότ αυτό να ισορροπεί σε μια στοίβα τσιμεντόλιθους και να αναπαριστά την χαρακτηριστική κίνηση της ταινίας.
    Στόχος της εταιρείας είναι ρομπότ όπως  ο Άτλας να χρησιμοποιούνται  στο μέλλον σε επικίνδυνες αποστολές διάσωσης.


    ..........................

    από το opinionpost:
     
    Η Google παρουσιάζει το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas

    Τον Δεκέμβριο του 2013 η Google εξαγόρασε την Boston Dynamics, μια εταιρεία μηχανολογίας και ρομποτικής,  η οποία σχεδιάζει επαναστατικές τεχνολογίες κυρίως για το πεντάγωνο.

    Η εταιρεία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο του Άτλαντα, ενός ανθρωποειδούς ρομπότ, ύψους 1.8 μέτρων και βάρους 150 κιλών, γνωστό επίσης και ως Ian.
    Ο Ian είναι μέρος ενός ρομποτικού προγράμματος σε εξέλιξη στη Boston Dynamics, που επιδιώκει να δημιουργήσει ρομπότ που θα μπορέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε επικίνδυνους ρόλους και απαιτητικές χειρωνακτικές εργασίες.
    Ο Ian, ή Atlas, έχει ήδη δείξει την ικανότητα που διαθέτει να διασχίσει δύσκολο και ανώμαλο έδαφος, να μεταφέρει βαριά αντικειμένα αλλά και να οδηγήσει αυτοκίνητο.
    Μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του για να δει τον περιβάλλοντα χώρο και διαθέτει 28 υδραυλικές αρθρώσεις που του επιτρέπουν να μιμηθεί ανθρώπινες κινήσεις
    Για πολλούς το δημιούργημα σηματοδοτεί την αρχή της πραγμάτωσης ενός μέλλοντος όπου άνθρωποι και ρομπότ θα συνυπάρχουν. Οι εικόνες όμως από ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως αυτή του Εξολοθρευτή, που έρχονται στο μυαλό βλέποντας αυτό το δημιούργημα δεν προκαλούν ακριβώς τον ενθουσιασμό για κάποιους όσον αφορά  στην πρόοδο που σημειώνεται τόσο γρήγορα στον τομέα της ρομποτικής. 



     .............................
    από το techgear:


    Atlas: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Google μπορεί πλέον να ισορροπεί στο ένα πόδι [Videos] 
    Γνωρίσαμε το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics τον Αύγουστο του 2013 στο περίφημο unboxing του MIT. Από τότε άλλαξαν πολλά, τόσο για την εταιρεία (εξαγοράστηκε μετά από λίγους μήνες από τη Google), όσο και για την τεχνολογία του ρομπότ, το οποίο πλέον μπορεί να στέκεται στο ένα πόδι σαν πελαργός, με το άλλο να πατά επάνω σε τσιμεντόλιθους.

    Το επίτευγμα είναι ιδιαίτερο σημαντικό για τη ρομποτική, καθώς απαιτείται συνδυασμός πολλών αισθητήρων και συντονισμός κινήσεων για την εκτέλεση μιας άσκησης ισορροπίας που ένας άνθρωπος εκτελεί μεν μηχανικά, αλλά όχι πάντοτε με επιτυχία (δοκιμάστε να σταθείτε στο ένα πόδι πατώντας με το άλλο επάνω σε μια στοίβα από βιβλία).
    Να σημειωθεί ότι το Atlas έχει ύψος 1.8m και ζυγίζει περίπου 150kg, ενώ προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές εξερεύνησης και διάσωσης.




    Διάφορες εκπληκτικές δοκιμασίες ικανοτήτων του ρομποτ


    http://www.techgear.gr/

    ................................................
    από το In. gr


    Βοστόνη, Μασαχουσέτη
    Με ύψος 1,87 μέτρα, ο ρομποτικός Άτλαντας της Google φαίνεται τρομακτικός. Ειδικά όταν ισορροπεί στη «στάση του γερανού», την οποία έκανε διάσημη ο Ράλφ Μάτσιο στην ταινία Karate Kid το 1984.

    Το ανθρωπόμορφο ρομπότ αναπτύχθηκε από την αμερικανική Boston Dynamics, την εταιρεία που έχει αναπτύξει τα περισσότερα ρομπότ του αμερικανικού στρατού.Εξαγοράστηκε το 2013 από την Google μαζί με αρκετές ακόμα εταιρείες ρομποτικής.

    Το Atlas είναι ένα από τα ρομπότ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Robotics Challenge του αμερικανικού Πενταγώνου, με στόχο την ανάπτυξη δίποδων ρομπότ που θα μπορούν να κινούνται σε ανώμαλο έδαφος και να χειρίζονται ανθρώπινα εργαλεία.

    Δείτε επίσης:

    Στο τελευταίο βίντεο, το Atlas ισορροπεί με το ένα πόδι πάνω σε τρεις τσιμεντόλιθους τοποθετημένους ο ένας πάνω στον άλλο. Κρατά το άλλο πόδι λυγισμένο και κουνά τα μακριά χέρια του χωρίς να κάνει ισορροπία.

    Δεν μπορεί όμως να πηδήξει και να κλοτσήσει όπως ο Ραλφ Μάτσιο, καθώς το βάρος των 150 κιλών καθιστά αυτή την κίνηση πολύ δύσκολη.

    Το ρομπότ, το οποίο διαθέτει 28 υδραυλικές αρθρώσεις, «σχεδιάστηκε να κινείται σε εξωτερικούς χώρους με ανώμαλο έδαφος» αναφέρει η Boston Dynamics. «Σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη, το Atlas [...] μπορεί να σκαρφαλώνει με τα χέρια και τα πόδια του» επισημαίνει.

    Προς το παρόν, πάντως, η μηχανή δεν μπορεί να βγει σε ανοιχτούς χώρους, αφού παραμένει συνδεδεμένο με καλώδιο που το τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

    Οι μελλοντικές βερσιόν θα είναι πάντως αυτόνομες, ελαφρύτερες και με πιο γερά χέρια.

    Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του ρομπότ χρηματοδοτήθηκε από την DARPA, τη διαβόητη ερευνητική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Atlas θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τους μηχανικούς στρατιώτες του μέλλοντος.

    Δείτε μερικά ακόμα ρομπότ της Boston Dynamics:


    ...............................................
    Daily Mail :

    The robo karate kid! Terrifying two legged giant robot being developed by Google learns to stand on one leg - and recreates scene from cult film
    ATLAS Robot built by Boston Dynamics- which Google recently bought
    Dubbed Ian, the Atlas robot is 6ft 2in tall and weighs in at 330lb
    Was programmed to perform move by Florida team 
    By Mark Prigg for MailOnline

    For fans of the cult film the Karate Kid, it is a familiar pose.

    However, in the latest video from the US military team developing a two legged fighting robot, the buildup to 'crane kick' is seen in a new way.
    The researchers taught the robot to stand on one leg - recreating a key scene from the film in the process.

    The Atlas robot has already shown it can walk, jump and even drive a car 

    THE ATLAS ROBOT

    According to Boston Dynamics, Atlas is a 'high mobility, humanoid robot designed to negotiate outdoor, rough terrain. 
    'Atlas can walk bipedally leaving the upper limbs free to lift, carry, and manipulate the environment. 
    'In extremely challenging terrain, Atlas is strong and coordinated enough to climb using hands and feet, to pick its way through congested spaces.' 
    The Atlas robot created by Google-owned firm Boston Dynamics is a formidable figure at 6ft 2in tall and weighing in at 330lb.
    The robot boasts 28 hydraulically actuated joints and stereo vision, and is one of the most advanced robots ever created.
    However, it's not just karate - Ian has another trick up his sleeve - software written by the Florida Institute for Human and Machine Interaction which allows him to drive a car.
    'To achieve this level of maneuverability in robots, researchers at IHMC look toward nature,' the team say.
    'Inspired by the speed of cheetahs, the endurance of horses, the maneuverability of monkeys, and the versatility of humans, IHMC researchers are on a quest to develop legged robots that are fast, efficient, and graceful, with the mobility required to access many of the same places that humans can.'
    At the US Government's Robo-Olympics, Ian came second, despite competing as a virtual software simulation. 
    Despite his lack of limbs, the world's most innocuously named 'bot was able to walk, carry a fire hose and, most impressively, get in a car and drive it.
    The 'crane' stance, being held by Karate Kid Daniel LaRusso (played by Ralph Maccio left) in the 1984 film inspired the latest movements of the Atlas robot. It demonstrates strong balancing skills and composure and showcases the agility of the Google-owned machine, said the firm
    The 'crane' stance, being held by Karate Kid Daniel LaRusso (played by Ralph Maccio left) in the 1984 film inspired the latest movements of the Atlas robot. It demonstrates strong balancing skills and composure and showcases the agility of the Google-owned machine, said the firm
    Atlas is a high mobility, humanoid robot designed to negotiate outdoor, rough terrain, Boston Dynamics said.
    'Atlas can walk bipedally leaving the upper limbs free to lift, carry, and manipulate the environment. In extremely challenging terrain, Atlas is strong and coordinated enough to climb using hands and feet, to pick its way through congested spaces.
    The researchers taught the robot the trick to show off its balance.
    The researchers taught the robot the trick to show off its balance.
    The Atlas robot has an articulated sensor head includes stereo cameras and a laser range finder so it can 'see' where it is going.
    The Atlas robot has an articulated sensor head includes stereo cameras and a laser range finder so it can 'see' where it is going.
    'Articulated, sensate hands will enable Atlas to use tools designed for human use. Atlas includes 28 hydraulically-actuated degrees of freedom, two hands, arms, legs, feet and a torso.
    'An articulated sensor head includes stereo cameras and a laser range finder.' 
    Atlas is powered from an off-board, electric power supply via a flexible tether - although a new version promises to remove this.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ