• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

    Κακούργημα πλέον το παράνομο downloading στο internet!

    Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αυτές τις μέρες (μία από τις πολλές δεκάδες) δίνει την άδεια για άρση του απορρήτου κατόχων sites και blogs.
    Η τροπολογία φέρει τον τίτλο «Άρση του απορρήτου για την διακρίβωση των κακουργημέτων που προβλέπονται στο Ν. 2121/1993» που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία, τα συγγενικά δικαιώματα και τα, όπως τα λέει, πολιτιστικά θέματα.
    Με την τροπολογία αυτή λοιπόν επιτρέπεται πλέον η άρση του απορρήτου ώστε «να γίνεται ταυτοποίηση της διεύθυνσης σύνδεσης στο διαδίκτυο», της IP του κάθε blog και site με άλλα λόγια, με το πρόσωπο το οποίο «διαπράττει την κακουργηματική προσβολή του δικαιώματος της πνευματικής ιδιοκτησίας και της συγγενικού δικαιώματος».
    Όποιο blog λοιπόν, ανώνυμο εννοείται, δίνει τη δυνατότητα για free -παράνομο- downloading πλέον δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ καλά αφού ο νόμος θα επιτρέπει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να παρέμβει αυτόματα. Δεν ξέρω, αυτό σαφώς και είναι καλό για τους δημιουργούς (καλλιτέχνες, στιχουργούς, συνθέτες κτλ), ελπίζω μόνο να μην κρύβει τίποτε άλλο. Ή, μάλλον, μην χρησιμοποιηθεί και για αλλότριους σκοπούς.
    Πηγή: e-tetRadio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ