• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

    Ὁ μπλὲ χρυσὸς καὶ ἡ Παγκόσμιος Οἰκονομικὴ Δικτατορία.

    Νερό! Τὸ νερό μας! Ἡ ἀνάγκη ἐπιβιώσεως τοῦ κάθε ζωντανοῦ ὄντος ἐπὶ τοῦ πλανήτου! Νερό! Τὸ Ἄλφα καὶ τὸ Ὠμέγα τῆς Ὑπάρξεώς μας! Κι ὅμως… Κάποιοι, ἀπολύτως παρανοϊκοί, θεωροῦν πὼς τὸ νερὸ εἶναι εἶδος ἐμπορίας. Εἶναι ἀπὸ τὰ σημαντικότερα ποὺ πρέπει νὰ κάνουμε σήμερα! Εἶναι Ἀνάγκη νὰ προστατεύσουμε τὸ νερό μας! Πάσῃ θυσία! 
    Δίχως του δὲν εἶναι μόνον οἱ ἀσθένειες ποὺ θὰ πέσουν ἐπάνω στὰ παιδιά μας περισσότερο. Εἶναι ἡ μείωσις τοῦ προσδοκίμου ζωῆς, στενὰ συνδεδεμένου μὲ τὴν καλὴ …ὕδρευσι τοῦ σώματος. Εἶναι ἡ ἐπιβίωσις τόσων καὶ τόσων ἐμβίων ὄντων. Εἶναι τὸ ἴδιο τὸ δικαίωμα στὴν ὕπαρξι!
     Φιλονόη.

    ΝΕΡΟ – THE BLUE GOLD (O ΜΠΛΕ ΧΡΥΣΟΣ) ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

     ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΩΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ‘ΣΥΣΤΗΜΑ’.
    ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ν’ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟ !
    ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ !
    ΝΑ ΤΟ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

     Παγκόσμιες εταιρίες κολοσσοί, επενδύουν με «επιθετική στρατηγική» στο ΝΕΡΟ σε όλες της ηπείρους.
    Η ‘γένεση’ των «πολέμων για το νερό» έχει ήδη ξεκινήσει !

     Η Ιδιωτικοποίηση και στην Ελλάδα …. προχωρά – Πόσοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι το ΝΕΡΟ ενώ εμείς το θεωρούμε «ανθρώπινο αγαθό» κάποιοι το αντιμετωπίζουν ως τον «μπλε χρυσό» ισάξια (για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα) και αργότερα πολυτιμότερο και από τον «μαύρο χρυσό», το πετρέλαιο !
    Κι όμως τα πάντα άλλαξαν στις 31 Ιανουαρίου 1992 στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (U.N.) του Δουβλίνου, (the Dublin Statement on Water and Sustainable Development, όπου το νερό καταγράφηκε ως «economic good” (οικονομικό προϊόν).
    Όταν ο Παγκόσμιος κολοσσός έχει τον έλεγχο των υδάτινων πόρων σου, τότε έχει τη δυνατότητα να προκαλεί τεχνητές ελλείψεις ! Που οδηγεί η έλλειψη του νερού ; Στην αύξηση του κόστους πώλησής του…! Και τούτο γιατί η «εταιρεία» θα μπορεί να χειραγωγήσει το κόστος πώλησης, να φορτώσει τεράστιες ποσότητες σε tankers και να το μεταφέρει σε άλλα σημεία πώλησης όπου η ‘ερημοποίηση’ της γης θα είναι σοβαρότερη και το πρόβλημα νερού πολύ σημαντικότερο απ’ ότι σε εμάς… και άρα πώληση σε υψηλότερη τιμή ! Θα ενδιαφερθεί η γιγάντια «εταιρεία» μέλος της Παγκόσμιας Οικονομικής Δικτατορίας για την δική μας επάρκεια νερού ; όχι βέβαια…
    Τακτική τους… να απολύουν το μισό προσωπικό που εργαζόταν στην Δημοτική εταιρεία Ύδρευσης.
    Στόχος τους : min. κέρδος 30%
    Επιδίωξή τους : απόλυτος έλεγχος των υδάτινων πόρων / εφαρμογή : colonialism /τακτικές ‘αποικιοκρατίας (ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες).

     Παραδείγματα :
    ΚΕΝΥΑ ΔΕΝ ελέγχει τους υδάτινους πόρους της για το νερό των πηγών της εξάγεται για να αποπληρώσει το Εθνικό της ΧΡΕΟΣ ! Υπάρχουν περιοχές όπου το νερό διανέμεται μία (1) φορά την εβδομάδα ! Από την ανέχεια οι άνθρωποι πίνουν μολυσμένο νερό και καταλήγουν στα Νοσοκομείο και το κράτος επιφορτίζεται τα νοσήλια…
    Σε ότι αφορά την Ιδιωτική Εταιρεία Ύδρευσης… λίγο την ενδιαφέρει ! ακόμη κι αν οι ‘άνθρωποι –πολίτες’ χρειάζονται νερό για να σβήσουν μια ξαφνική πυρκαγιά σ’ ένα σπίτι.. με παιδιά που κοιμούνται σ’ αυτό…. οι βρύσες θα είναι ….στεγνές… ! (συνέβη…)

     Στις Αφρικανικές χώρες το πόσιμο νερό είναι ακριβότερο από την Coca-Cola… – Τυχαίο ; Το εμφιαλωμένο νερό στη Κένυα των 500 ml στοιχίζει 45 Ksh και ίση ποσότητα Coca-Cola μόνο 26 Κsh…… – παράδοξο ;
     ΒΟΛΙΒΙΑ – Η κυβέρνηση έκανε αίτηση στην Παγκόσμια Τράπεζα (WORLD BANK) να εγγυηθεί ένα δάνειο 25 εκατ. Δολαρίων για τη υποστήριξη μιας επένδυσης για τη συλλογή – διαχείριση και διανομή πόσιμου νερού. Το αίτημα απερρίφθη… και αντιπροτάθηκε (…δηλαδή υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν) να πωλήσει τις πηγές της σε μία θυγατρική της BECHTEL την AGUAS DE TUNARI. Το έκαναν… και σταδιακά έφθασαν στο σημείο να πληρώνουν ακριβότερα το ‘πόσιμο νερό’ απ’ την ίδια τους τη τροφή. Είχαν φθάσει μάλιστα στο αφάνταστο σημείο να απαγορεύεται η συλλογή του νερού της βροχής !!! Ο κόσμος εξεγέρθηκε.. Ο λαός επαναστάτησε….
    Οι δυνάμεις καταστολής επενέβησαν… – Υπήρξαν θύματα !
    Και όμως, στο τέλος η κατάσταση άλλαξε !! Η AGUAS DE TUNARI εκδιώχθηκε… από το λαό !

     ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – Το «πόσιμο νερό» ιδιωτικοποιήθηκε… Δόθηκε στην ALGOS DE BALBOA = SUEZ !!! Έφθασαν στο σημείο το παρεχόμενο νερό να είναι …μολυσμένο. Έφθασαν στο σημείο να κλείσουν την παροχή του νερού και σε σχολείο….
    Οι Ουρουγουανοί εξεγέρθηκαν και προχώρησαν με δημοκρατικές διαδικασίες στην αλλαγή του Συντάγματός τους… Η αλλαγή (constitutional amendment) αναφέρει πλέον ότι «το νερό είναι δημόσιο αγαθό, και απαγορεύεται κάθε μορφή ιδιωτικοποίησής του».

     Η παρουσία των κολοσσών του παγκόσμιου Συστήματος ενεργοποιούνται και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ …
    NEW YORK (NY) – SUEZ
    CHICAGO, ILLINOIS – VEOLIA
    PITTSBURGH, PENNSYLVANIA – RWE /THAMES
    Και αλλού…
    BUENOS AIRES – SUEZ
    PUERTO RICO – VEOLIA
    JAKARTA, INDONESIA – RWE/THAMES
    SANTIAGO, CHILE – VEOLIA

     Οι κυριότεροι κολοσσοί :
    SUEZ
    VEOLIA
    RWE-THAMES
    VIVENDI
    Εταιρικός στόχος : κάθε σταγόνα νερού να τους «ανήκει» !

     Η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) στενός συνεργάτης των πιο πάνω πολυεθνικών κολοσσών σε ότι αφορά τη βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες θέτει τον όρο τη πώληση των ‘υδάτινων πόρων’ της σε αντάλλαγμα για βοήθεια από τα Ενωμένα Έθνη (UNITED NATIONS). Υπόψη ότι όλα τα κράτη μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας (ακόμη και η Ελλάδα) συμμετέχει με τη συνδρομή της… χωρίς να έχει γνώση για το πιο πάνω εκβιαστικό δίλημμα….. (;;;;).
     Το ΝΕΡΟ είναι «ανθρώπινο αγαθό» — δεν είναι ΠΡΟΪΌΝ !
    Χωρίς το νερό… ο πολιτισμός φθίνει … πεθαίνει !
    Εξάλλου αν το ΧΡΗΜΑ είναι σημαντικότερο από το ΝΕΡΟ …. – αλήθεια, που οδηγούμαστε ;

     Όταν είσαι σοβαρός σίγουρα θα έχεις και σοβαρούς εχθρούς !
    Και προτιμώ να είμαι σοβαρός και να έχω σοβαρούς εχθρούς παρά να είμαι ένας υπόδουλος φοβισμένος Έλληνας (εξάλλου έχουμε αρκετούς τέτοιους…) !

     Πολλά πράγματα ο άνθρωπος μπορεί να ανεχθεί…. – Όταν όμως φθάσει στον έλεγχο του νερού, που είναι η ίδια του η ‘ζωή’ – τότε αντιστέκεται.. !
     Συμβαίνει αυτό το κάτι μέσα στη ψυχή του που του εξαφανίζει τον όποιο ‘φόβο’ που συνδέεται με αυτές τις υπ-άνθρωπες και απ-άνθρωπες Χρηματο-Οικονομικές , Πολιτικές και Αστυνομικές Δυνάμεις !
     Συνειδητοποιεί ότι η μόνη «Δύναμη» που μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο είναι η δυνατότητα και ικανότητα του λαού να ενωθεί, να οργανωθεί και να κινητοποιηθεί ενάντια σε κάθε εισβολέα.
     ἐλεύθερη σκέψις

    filonoi.gr
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ