• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

    Στην Ρωσία ετοιμάζεται η σύγχρονη «Κιβωτός του Νώε» για την ημέρα της μεγάλης καταστροφής

    Τι φοβούνται τα κράτη του κόσμου; Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

    Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η επίσημη ανακοίνωση της Ρωσίας για την δημιουργία μιας μεγάλης σύγχρονης «Κιβωτού», όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα δεδομένα της έμβιας ζωής του πλανήτη μας, και τα δεδομένα της δυνατότητας αναπαραγωγής τους, ύστερα από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.

    Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, μια σύγχρονη «Κιβωτό του Νώε» πρόκειται να κατασκευάσει στην Ρωσία το Πανεπιστήμιο της Μόσχας, στην οποία θα περιέχεται το DNA όλων των ζωντανών οργανισμών στην Γη, ακόμη και αυτών, που έχουν εξαφανιστεί.

    Το γιγαντιαίων διαστάσεων φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα πρόκειται να εισέλθει στην φάση της υλοποίησης με εξαιρετικά επείγουσες διαδικασίες, με σκοπό να είναι έτοιμο το 2018.

    «Ονομάζω το πρόγραμμα η “Κιβωτός του Νώε”. Θα περιλαμβάνει την δημιουργία μιας βάσης πληροφοριών γενετικού υλικού κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη, όχι μόνο των ζωντανών αλλά ακόμη και αυτών που έχουν εξαφανιστεί. Αυτή είναι η πρόκληση, που έχουμε θέσει ως στόχο» δηλώνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μόσχας κ.Viktor Sadivnichy.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεράστια έκταση της βάσης αυτής του DNA θα καλύπτει 430 τετρ. χλμ.(!) και θα βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μόσχας σε υπόγειες εγκαταστάσεις, ασφαλείς από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή.

    Η κρυογονική αποθήκευση οργανισμών με δυνατότητα αναπαραγωγής τους

    «Θα μας επιτρέψει την κρυογονική αποθήκευση διαφόρων κυτταρικών οργανισμών, οι οποίοι, στην συνέχεια θα μπορούν να αναπαραχθούν, ενώ θα περιλαμβάνει και το απαραίτητο πληροφοριακό σύστημα», συμπλήρωσε ο κ. Sadivnichy.

    Η γραμματεία του Πανεπιστημίου της Μόσχας έχει επιβεβαιώσει, πως η βάση δεδομένων θα περιέχει συγκεντρωμένα βιουλικά από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, που προέρχονται από τον βοτανικό κήπο, το ανθρωπολογικό Μουσείο, το ζωολογικό Μουσείο, και άλλα . Όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μόσχας θα αναμιχθούν στο κολοσσιαίο αυτό έργο, το οποίο έχει χρηματιοδοτηθεί εκτάκτως από τον ρωσικό προϋπολογισμό με το ύψος των 3 δισ. ρουβλίων (194 εκατομμυρίων δολαρίων)
    Ο κ. Sadovnichy δήλωσε, πως η τράπεζα αυτή θα είναι συνδεδεμένη με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
    «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι το έργο αυτό θα είναι ένα τεράστιο άλμα στην ρωσική ιστορία, καθώς η χώρα είναι η πρώτη, που δημιουργεί μια “Κιβωτό του Νώε” αυτών των διαστάσεων», σημείωσε ο Ρώσος πρύτανης.

    Αν και η Ρωσία δεν είναι η πρώτη χώρα, που επιχειρεί την δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Είναι γνωστή η προσπάθεια της Βρετανίας για την «παγωμένη κιβωτό», όπου φυλάσσεται το γενετικό υλικό υπό εξαφάνιση ειδών, όπως επίσης γνωστά είναι, τόσο το θησαυροφυλάκιο των σπόρων στην Νορβηγία «Svalbard Global Seed», όσο και το ανάλογο σχέδιο “Millennium Seed Bank” στην Βρετανία. Όλα αυτά δείχνουν, πως ο κόσμος προετοιμάζεται για κάτι, που κανείς δεν αποκαλύπτει, αλλά όλα κρύβονται πίσω από την ουδέτερη περιγραφή της «επιστημονικής έρευνας».



    Δημιουργούνται τεράστιες μυστικές εγκαταστάσεις και καταφύγια σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα

    Στις ΗΠΑ τεράστιες σε μήκος έκτασης σήραγγες κατασκευάζονται από την Περιοχή 51 μέχρι το αεροδρόμιο, που είναι ανεπίσημα γνωστές ως το «αεροδρόμιο της ημέρας της καταστροφής», ενώ δημιουργείται και το «καταφύγιο των περιούσιων» στο Ντένβερ και από το Maine στην Ουάσιγκτον μέχρι το Λευκό Οίκο.
    Στην Ρωσία 5.000 καταφύγια, ένα μόνο εκ των οποίων είναι ικανό να φιλοξενεί 60.000 άτομα, έχουν ολοκληρωθεί, ενώ στην Κίνα αντίστοιχα έργα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, όπως, άλλωστε, δεκάδες ίσως και εκατοντάδες πόλεις «φαντάσματα» δημιουργούνται σε περιοχές σε μεγάλο υψόμετρο και μακριά από ακτογραμμές.

    Αυτό που ξενίζει, είναι η ξαφνική απόφαση του Κρεμλίνου να δημιουργήσει μια τέτοια βάση δεδομένων όλων των ζωντανών οργανισμών και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, με χρονικό όριο ολοκλήρωσης το 2018.
    Εύλογα, λοιπόν, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά και απορίες στην κοινή γνώμη. Για ποιόν λόγο η Ρωσία αποφασίζει την δημιουργία ενός κολοσσιαίου έργου και μάλιστα τώρα, που η οικονομία της δοκιμάζεται;

    Για ποιόν λόγο οι «πληροφορίες» για μια επερχόμενη καταστροφή πολλαπλασιάζονται στο διαδίκτυο, άσχετα από το πόσο έγκυρες ή μη μπορεί να είναι αυτές; Περιμένουμε κάποια μεγάλη καταστροφή, η οποία δεν θα προέλθει από ένα γεγονός, όπως ένας παγκόσμιος πόλεμος, αλλά μια «φυσική» καταστροφή η οποία θα πυροδοτηθεί από ένα εξώτερο γεγονός;
    Και ποιο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός;

    Κανείς, φυσικά, δεν πρόκειται να δώσει μια πειστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά.Ούτε, βέβαια, και στην απορία, για ποιόν λόγο η ανθρωπότητα προετοιμάζεται για κάτι, που επισήμως δεν υφίσταται, ούτε καν και ως θεωρία.

    hellas-now.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ