• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

    ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ 33ΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ. ΝΕΚΡΗ ΕΝΟΙΚΟΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Σ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ-ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ(ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ&ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ MAKELEIO.GR)

    Ενας 33χρονος πυροσβέστης και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, σε τριώροφη πολυκατοικία πουτυλίχτηκε στις φλόγες, στο Παλαιό Φάληρο, επί της οδού Ιπποκράτους 4, σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν με το σταγονόμετρο αφού τόσο το αρχηγείο της Π.Υ όσο και το Γραφείο Τύπου του Σώματος είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια φού δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση κρίσης.
    Επίσης τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία φέρει και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που έχει αφήσει χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία τους ηρωικούς πυροσβέστες που δίνουν και τη ζωή τους για να σώσουν τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Κράτος μπάχαλο με ηγέτες μηδαμινούς που κοιτάζουν να αρπάξουν γαλόνια και τιμές και να φύγουν με την “συνταξούλα” τους και υπαλλήλους γραφείου που βραχυκυκλώνουν με την πρώτη “στραβή”. Κρίμα, γιατί χάθηκαν δυο άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Να δούμε τώρα ποιο θα είναι το πόρισμα του λεγόμενου Πυροσβεστικού Σώματος για το “κατάστημα-ηφαίστειο” που υπήρχε κάτω από την πολυκατοικία, ποιοι αξιωματικοί είχαν υπογράψει την πυρασφάλεια και εαν υπάρχουν χαρτιά και υπογραφές για όλα αυτά τα αίσχη.
    ——————————————–
    Ο 35χρονος αρχιπυροσβέστης, παρά τους πυκνούς μαύρους καπνούς που είχαν τυλίξει το κτίριο, επιχείρησε να φθάσει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου η γυναίκα είχε καταφύγει καλώντας σε βοήθεια.  Και οι δύο όμως, εξαιτίας των αναθυμιάσεων, έχασαν τις αισθήσεις τους και άλλοι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν.
    Ο πυροσβέστης μεταφέρθηκε με «σχεδόν μηδενικό σφιγμό» στο 251 Νοσοκομείο της Αεροπορίας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον σώσουν.

    Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε την ίδια ώρα στο Λαϊκό η γυναίκα, η οποία δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το κτίριο την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Λίγη αργότερα, κατέληξε και η ίδια, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
    Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής πριν από τις 9. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου στεγαζόταν κατάστημα με υδραυλικά είδη, στην οδό Ιπποκράτους 4.
    Αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς  ακούστηκαν εκρήξεις και πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν ολόκληρη την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου αλλά και τη μισή Αθήνα.
    Στο κατάστημα όπως έγινε γνωστό  υπήρχαν ποσότητες ασετιλίνης, πλαστικών και άλλων εύφλεκτων υλών.
    ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π/Σ ΣΤΗ 01.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
    “Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις Ω/21:02 χθες, για κατάσβεση πυρκαγιάς, σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών επί της οδού Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.Άμεσα επενέβησαν 40 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 13 οχήματα.
    Κατά την προσπάθεια απεγκλωβισμού μιας γυναίκας, από το δεύτερο όροφο του κτιρίου, έχασαν τη ζωή τους ο Αρχιπυροσβέστης Μ.Μ. 33 ετών καθώς και η προαναφερθείσα. Επίσης απεγκλωβίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα η Τ.Α. και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία.
    Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
    Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς”.

    ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
    ΩΡΑ 10.30 βραδυ παρασκευης
    Έχουν σπεύσει γερανοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και οχήματα της ΔΕΗ, αλλά οι προσπάθειες δυσχεραίνονται από τη στενότητα του χώρου. Ενώ φαίνεται να προχωρεί επιτυχώς η προσπάθεια κατάσβεσης και οι ένοικοι των διαμερισμάτων να έχουν διασωθεί, οι πυροσβέστες θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και να ερευνήσουν για τυχόν εγκλωβισμένους.
    p10
    Προηγούμενη ενημέρωση:
    Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε σε νοσοκομείο ένας πυροσβέστης, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν πως ο άτυχος άνδρας έχει χάσει τη ζωή του. Ο άτυχος άνδρας φέρεται πως μπήκε στην πολυκατοικία προκειμένου να βοηθήσει τυχόν εγκλωβισμένους
    Οι πυροσβέστες νωρίτερα απεγκλώβισαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία ηλικιωμένη, η οποία έχασε τις αισθήσεις της από τους καπνούς. Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο κτήριο.
    p11
    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο ισόγειο της πολυκατοικίας στεγάζεται κατάστημα με υδραυλικά είδη, όπου υπάρχουν ποσότητες ασετιλίνης, με συνέπεια να έχουν σημειωθεί εκρήξεις. Αστυνομία και Πυροσβεστική έχουν αποκλείσει την περιοχή.
    Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ επί τόπου βρίσκονται δύο κλιμακοφόρα οχήματα για να βοηθήσουν σε τυχόν απεγκλωβισμούς. Στο χώρο έχουν σπεύσει επίσης ασθενοφόρα και οχήματα της ΔΕΗ.
    Προηγούμενη ενημερωση:
    pyrkagia4
    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Παλαιό Φάληρο.
    pyrkagia1
    Πιο συγκεκριμένα επικίνδυνη πυρκαγιά, με εκρήξεις και πιθανότητα εγκλωβισμένων ανθρώπων, μαίνεται αυτή την ώρα σε τριώροφο κτήριο (κατάστημα υδραυλικών) στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ιπποκράτους 4.
    Η πυροσβεστική δεν γνωρίζει τίποτα για τους δύο υπερκείμενους του καταστήματος ορόφους του κτηρίου, καθώς λόγω του πυκνού καπνού και των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονται από φιάλες ασετιλίνης δεν είναι δυνατόν να πλησιάσει.
    Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
    pyrkagia2
    pyrkagia7-(1)

    p8

    P1
    P2
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ