• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

    Σουηδή κουκλάρα δημοσιογράφος: "Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες - Δουλεύουν περισσότερο απ'όλους"

    Η Σουηδή καλλονή δημοσιογράφος Κάισα 'Εκις 'Εκμαν είχε κλέψει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις όταν είχε πάρει συνέντευξη από τον Α.Τσίπρα. Τώρα, η πανέμορφη 34χρονη κοπέλα, αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την εικόνα που έχουν οι Ευρωπαίοι για τους Έλληνες, μέσω ενός βιβλίου αφιερωμένου ακριβώς σε αυτό. 

    Με όγκο 405 σελίδες, το βιβλίο έχει τίτλο «Κλεμμένη Άνοιξη», κάτι που εμπνεύστηκε η ίδια από τη «Χαμένη Ανοιξη» του Στρατή Τσίρκα. 
    Στο βιβλίο της η Έκμαν, που είναι συνεργάτιδα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Σουηδίας, την «Dagens Nyheter», αναφέρεται και στον Αλέξη Τσίπρα, στον Γιώργο Παπανδρέου, στους Έλληνες «Αγανακτισμένους» αλλά και τους αστέγους της Αθήνας, δίπλα στους οποίους έζησε και κατέγραψε τις ιστορίες τους. 
    Ο σκοπός της, όπως αναφέρει η ίδια ήταν να καταρρίψει το διαδεδομένο στην πατρίδα της και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό βορρά, μύθο του τεμπέλη Έλληνα: εκείνου που δουλεύει ελάχιστα, που ρεμβάζει πίνοντας καφέ και ούζο, που βγαίνει νωρίς στη σύνταξη.
    Από το βιβλίο της Σουηδής, που υποστηρίζει όσο λίγοι τους Έλληνες, δεν λείπουν και τα στοιχεία: Στις 42,2 εργατικές ώρες, αναφέρει, έχει καταμετρηθεί η μέση εβδομαδιαία εργασία στη χώρα μας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στις 37,4 ώρες και στη Σουηδία, ακόμη χαμηλότερα, στις 36,5 ώρες (στοιχεία Eurostat και ΟΟΣΑ). 
    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κέδρος», με πρόλογο του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου και σε μετάφραση της Κατερίνας Φέτση.
     
    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ