• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

    Κοτόπουλο λεμονοριγανάτο

    Σχετικά με τη συνταγή
    Δυσκολία: Εύκολη
    Σκεύος: Ταψί
    Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
    Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα










    Υλικά συνταγής

    1 ολόκληρο κοτόπουλο (1500-1700γρ) 
    1 κ.γ. μουστάρδα 
    1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του) 
    1 κ.σ. βούτυρο 
    2 κ.σ. ελαιόλαδο 
    1 κ.σ. ρίγανη 
    αλάτι
    πιπέρι
    Διαδικασία συνταγής

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
    Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
    Κάνουμε ένα μείγμα με ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό το κοτόπουλο να πάει παντού. Βάζουμε μερικά κομματάκια βούτυρο στο εσωτερικό της πέτσας του κοτόπουλου.
    Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο νεράκι. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί κι έπειτα στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190 και ψήνουμε για 1ώρα περίπου.
    Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η πέτσα του κοτόπουλου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείφουμε το κοτόπουλο με λίγο βούτυρο.
    Σερβίρουμε το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με πατάτες λεμονοριγανάτες.

    Αυτό το ήξερες;
    Πόση ώρα μπορεί να μείνει ωμό κοτόπουλο εκτός ψυγείου;
    Αποφύγετε να αφήνετε τα ωμά πουλερικά εκτός ψυγείου για πάνω από 1 ώρα.


    cooklos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ