• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

    Σούπα φάβα

    Σχετικά με τη συνταγή
    Δυσκολία: Εύκολη
    Σκεύος: Κατσαρόλα
    Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
    Ποσότητα για: 6-8 άτομα








    Υλικά συνταγής

    για τη σούπα

    500γρ. φάβα 
    3 κρεμμύδια 
    1 φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι
    πιπέρι
    για το σερβίρισμα

    1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 
    ½ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλοκομμένα φύλλα) 
    αλάτι
    2 κ.σ. ξύδι
    Διαδικασία συνταγής

    Ξεπλένουμε πολύ καλά την φάβα τρίβοντας την καλά. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με κρύο νερό να την σκεπάζει περίπου 4 δάχτυλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
    Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε.
    Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
    Σερβίρουμε βάζοντας σούπα, στο κέντρο κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Αυτό το ήξερες;
    Φάβα
    Η φάβα παράγεται από το βράσιμο των αλεσμένων σπόρων του φυτού λαθούρι, που είναι ένα είδος κουκιών. Το λαθούρι απαντάται στις νότιες Κυκλάδες και κυρίως στη Σαντορίνη. Η φάβα, όπως και τα κουκιά σε περιπτώσεις έλλειψης ενός συγκεκριμένου ενζύμου, μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

    cooklos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ