• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

    Μπουγιουρντί

    Σχετικά με τη συνταγή
    Δυσκολία: Εύκολη
    Σκεύος: Πυρέξ
    Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
    Ποσότητα για: 4 άτομα

    Υλικά συνταγής

    200γρ.φέτα 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη 5 φέτες πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά) 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. μπούκοβο 1 κ.γ.ρίγανη
    ½ κ.γ. πιπέρι
    Διαδικασία συνταγής

    Τρίβουμε την φέτα και την ανακατέβουμε με τα υπόλοιπα υλικά σε μικρό πυρεξάκι ή πήλινο σκεύος.
    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
    Σερβίρουμε ζεστό.

    Αυτό το ήξερες;
    Η καταγωγή του μπουγιουρντί


    Το μπουγιουρντί (η ρίζα της λέξης είναι τούρκικη) είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Ελλάδας, αγαπητό στους Πολίτες, που είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις πικάντικες γεύσεις. Το μπουγιουρντί ψήνεται σε παραδοσιακό μικρό πήλινο σκεύος στο φούρνο. Το ίδιο πιάτο μπορούμε να συναντήσουμε με την ονομασία τουρλουμπούκι. 




    cooklos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ