• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 4 Μαΐου 2013

    ΗΠΑ: Ανάρπαστα τα όπλα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά! [βίντεο]


    Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ανάρπαστα έχουν γίνει στις ΗΠΑ τουφέκια ειδικά σχεδιασμένα για μικρά παιδιά. Δεν πρόκειται για παιχνίδια, αλλά...
    για κανονικά όπλα, τα οποία ανήλικα αγόρια και κορίτσια χρησιμοποιούν προκειμένου να μάθουν να στοχεύουν σωστά και να τα χειρίζονται με ακρίβεια.
    Κάπως έτσι συνέβη και σ' ένα τραγικό περιστατικό προ ημερών στο Κεντάκι, όταν ένα 5χρονο αγόρι πυροβόλησε θανάσιμα τη 2χρονη αδελφή του με ένα τουφέκι «ειδικό για παιδιά» της αμερικανικής εταιρείας "Keystone Sporting Arms".
    Σύμφωνα με την μητέρα των δύο παιδιών, το περιστατικό συνέβη τα 5 λεπτά που η ίδια έλειψε από το σπίτι – χρόνος, ο οποίος, ωστόσο, είναι αρκετός για να γίνει το κακό βάσει όλων των τραγικών περιστατικών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, με ανήλικους να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο σε παιδιά και ενήλικες.
    Παρά τις προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για αυστηρότερους ελέγχους στα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων αντιστέκεται δυναμικά, φέρνοντας ως κύριο επιχείρημα το ότι «τα όπλα δεν σκοτώνουν, οι άνθρωποι σκοτώνουν».
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εταιρία Keystone πουλάει 60.000 τουφέκια για παιδιά σε ετήσια βάση. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της υπάρχει και ειδική "γωνιά για παιδιά", όπου οι νεαροί χρήστες του διαδικτύου μπορούν να θαυμάσουν τη χρωματική ποικιλία του τουφεκιού που επιθυμούν να αποκτήσουν, πριν προβούν στην αγορά του.
    Στον ίδιο χώρο, φιλοξενούνται, ταυτόχρονα, φωτογραφίες από λιλιπούτειους πελάτες να κρατούν τα όπλα τους με υπερηφάνεια και να ποζάρουν χαμογελαστοί...
    Δείτε το βίντεο:



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ