• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

    ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

    Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε αεροπορική τραγωδία πάνω από τη Ζάκυνθο, καθώς αεροσκάφος των βρετανικών αερογραμμών έμεινε από καύσιμα στην προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού!
    Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 με 146 επιβάτες , εξέπεμψε SOS πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο, ζητώντας να προσγειωθεί άμεσα λόγω ένδειξης προβλήματος.

    Το αεροσκάφος Β 737/300  μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου δήλωσε στις 13:27  ώρα Ελλάδος, στους στρατιωτικούς ελεγκτές της Ανδραβίδας ότι βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου λόγω έλλειψης καυσίμου.

    "MAYDAY MAYDAY EMERGENCY FUEL" μετέδιδαν συνεχώς οι αναστατωμένοι πιλότοι από το χειριστήριο. 

    Συναγερμός σήμανε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο και άμεσα οι ελεγκτές της Ανδραβίδας παρά την χαμηλή ορατότητα που επικρατούσε στην περιοχή, κατεύθυναν το αεροσκάφος για προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

    Μετά την αναγκαστική προσγείωση, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους «απομακρύνθηκαν ασφαλώς» από το αεροσκάφος.

    Πανικοβλημμένοι αρκετοί από τους επιβάτες προσπαθούσαν να συνέλθουν, ενω αρκετοί άλλοι ενημέρωναν μέσω κινητών τηλεφώνων τις οικογένειες τους για το συμβαν.

    Η ψυχραιμία των Ελλήνων ελεγκτών στην Ανδραβίδα, η εκπαίδευση αλλά και η ετοιμότητα τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, βοήθησαν στην ασφαλή προσέγγιση του αεροσκάφου στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ