• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

    Ενας νεκρός στην Κωνσταντινούπολη – Ξύλο και χημικά σε διαδήλωση κατά του Ερντογάν [εικόνες&βίντεο]

    Πολεμικές εικόνες έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, καθώς η κατάληψη του πάρκου Γκεζί, στην πλατεία Ταξίμ, το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζει να διαλύσει, μετατρέπεται
    σε μαζική διαδήλωση κατά της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν με βίαια επέμβαση της αστυνομίας,
    χημικά και συγκρούσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο, έχουν προκαλέσει το σοβαρό τραυματισμό πάνω από 100, ενώ μια 34χρονη γυναίκα χαροπαλεύει έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία από καπνογόνο που δέχθηκε στο κεφάλι.

    Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό φοιτητή ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία και την ώρα που άνδρες της αστυνομίας προσπαθούσαν να τους απωθήσουν βίαια και με ρίψη χημικών, ο άτυχος νεαρός, Κερέμ Καν Καρακάς, έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο.
    Εν τω μεταξύ συγκλονίζει το τραγικό βίντεο με μια 34χρονη η οποία χαροπαλεύει στο νοσοκομείο, καθώς έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία όταν δέχθηκε καπνογόνο από την αστυνομία στο κεφάλι.
    Το κέντρο της Κωνσταντινούπολης έχει μετατραπεί από τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πεδίο μάχης, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα που χρησιμοποιεί η αστυνομία, ενώ οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές είναι σφοδρές.
    Οι ακτιβιστές, που έχουν κάνει κατάληψη από τις 26 Μαΐου και έχουν στήσει σκηνές στο πάρκο προκειμένου να αποτρέψουν τη σχεδιαζόμενη διάλυσή του και την ανέγερση εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου, καταγγέλλουν την αστυνομία για βίαιη επέμβαση.
    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με τον αριθμό των τραυματιών να ξεπερνάει τους 100, ενώ ανάμεσα στους χτυπημένους είναι ο βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος BDP, Σιρίν Σουρεγιά Οντέρ, και ο δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι σε νοσοκομείο της περιοχής.
    Από τις 26 Μαΐου το κίνημα «Occupy Gezi Park» έχει κάνει κατάληψη στο πάρκο, ενώ τις επόμενες ημέρες χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στην περιοχή με τη διαμαρτυρία να εξελίσσεται σε αντικυβερνητική διαδήλωση, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν περνούσε νόμους για απαγόρευση του αλκοόλ, του καπνίσματος και των αντισυλληπτικών, προωθώντας μια έντονα ισλαμιστική γραμμή.
    Το μεγαλύτερο κομμάτι της αντιπολίτευσης βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών, με τον βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ιλχάν Τζιχανέρ να δηλώνει ότι ο Ερντογάν δικαιούται τον τίτλο «χημικός Ταγίπ», αναφερόμενος στο στενό συνεργάτη του Σαντάμ Χουσεΐν, Αλί Χασάν Αλ Ματζίντ, που ήταν γνωστός ως «χημικός Αλί».
    Ενας άλλος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Ουμούτ Οράν, κατέθεσε μήνυση κατά του Τούρκου πρωθυπουργού για τις δηλώσεις και οδηγίες του σχετικά με το πάρκο.
    Εν τω μεταξύ «λάδι στη φωτιά» έριξε, όπως αναφέρει το vima, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Σιρίν Ουνάλ, μέσω twitter ο οποίος σχολίασε ότι «προφανώς κάποιοι χρειάζονται αέριο. Εάν μένετε εκεί ελπίζω να έχετε μια καλή ημέρα, πρέπει να υπάρχει υπακοή στο σύστημα».
































    http://www.iefimerida.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ