• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

  Ναόμι Κλάιν: Βγείτε από το ευρώ, κάντε μια νέα Ένωση, κάντε κάτι!

  Τη δική της εκδοχή για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση έδωσε η Ναόμι Κλάιν
  η οποία μιλώντας στους Νεόυς Φακέλους ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος μας, να φύγουμε από το ευρώ και να κάνουμε μια νέα ένωση με άλλες χώρες του Νότου!  Η Καναδή δημοσιογράφος έκανε λόγο για κρίση δημοκρατίας στην Ελλάδα και σημείωσε πως ο λόγος που στις δημοσκοπήσεις οι Ελληνες θέλουν παραμονή στο ευρώ είναι «γιατί φοβούνται τι υπάρχει στην άλλη μεριά». Παράλληλα η κυρία Κλάιν αναφέρθηκε και στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ τονίζοντας πως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το ζήτημα στην Ελλάδα είναι «εξαιρετικά ανειλικρινής και άδικος» δίνοντας την αίσθηση πως μια μεγάλη ανακάλυψη κοιτασμάτων μπορεί να αποτελεί τρόπο εξόδου από τη λιτότητα. 

  Σημείωσε δε, ότι στις περισσότερες χώρες έχουν αποκρατικοποιήσει τις μεταφορές, το νερό, το πετρέλαιο, αλλά «η Ελλάδα έχει ακόμη δημόσια περιουσία που δεν πωλήθηκε σε προηγούμενα πειράματα της θεραπείας-σοκ. Οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτή την περιουσία». 

  Τέλος, αναφερόμενη στην Αριστερά, η Καναδή συγγραφέας σημείωσε πως δεν έχει προτείνει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση και πως έχει τεράστια ηθική ευθύνη για αυτό. «Βλέπουμε την αύξηση νεοφασιστικών δυνάμεων να αναπληρώνουν αυτό το κενό και να απαντούν στο αίσθημα αδυναμίας των ανθρώπων με έναν τρομακτικό τρόπο. Οπότε είναι στιγμή μεγάλης ευθύνης για την Αριστερά σε αυτή τη χώρα» σημείωσε με νόημα η Ναόμι Κλάιν.  http://www.to-gamato.com

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ